En stark morgon

Upp och hoppa!

Kick-start på denna tisdagsmorgon, med en portion äpple/kanelgröt och kaffe och en BODY-tidning framför mig!
... och inga missförstånd nu!, det är inte jag som köpt den, så ambitiös skulle jag inte försöka lura någon att tro att jag är, utan den fanns redan hemma!


Det är mycket prat om förbränning, fett, kcal, kolhydrater, socker, koffein, kosttillskott.. bla. bla. bla, man kan fortsätta i evighet. men jag hittade ett väldigt intressant reportage om bl.a fettförbränning vs. fettförlust! Och ja, man lär sig nya saker varje dag!


Så ja, inspirationen kom tillbaka lite!




Middag "ute".. och träningspass from hell (lysekil)
Av någon anledning, när vädret var som allra finast igår, fick jag snilleblixten att vi skulle passa på att försöka grilla för första gången i år! Som tur är, så stöttades min galenskap av Jocke som tyckte att det minsann var en jättebra idé.. eftersom "sommaren snart är här" ;P


I alla fall.. försök att hitta grillspett på ett ICA nära eller hemköp city när det är minusgrader ute.. i februari?
Nej, precis! Så det fick bli en liten miniändring i min plan, kycklingspett fick bli... kycklingbitar på grillen!


Och som sagt, på frågan hur det gick tänker jag inte svara, men på frågan hur det smakade kan jag säga; Sommar! Helt fantastiskt gott, och jag har fått blodad tand för att "äta ute", grilla, den där lite småbrända lukten, och ..värme!


Ge mig!
tittar bra ut!


Träna med PT!
Efter några månaders tränande tillsammans, men i olika delar av gymmet så gick jag igår med på förslaget att träna tillsammans med Jocke.
Jag har nog varit lite smårädd, med mina spaghettiarmar, att visa mig nere bland de fria vikterna och träningsmaskinerna bredvid alla Iron-pumping giants! (detta var alltså den bilden jag hade)


Men jag måste säga; det var hur kul som helst! Jag fick testa 5 olika redskap, vikter och maskiner för biceps, och vi testade även att köra bröst! Så nu har jag blivit lovad att få följa med idag också, det känns nämligen lite lättare när man får stå bredvid någon som hjälper en , så att det syns att man är nybörjare när man står där med sin skivstång som har ca 1/8 så stora vikter som de andra :P

Clean & Simple


En ledig dag!
En ledig dag, att bara vakna upp, till doften av nybryggt kaffe, som kommer som på beställning där jag fortfarande ligger kvar i sängen! Underbart! Det är inte allt för ofta man har en ledig dag och INTE har bråttom upp ur sängen, och jag tror inte att jag kan minnas senast detta hände, och solen sken som en vårdag i april!


Jag vet inte vad som hänt med mig idag, men jag tror.. att det är våren som är på intågande! Jag hoppas och vill tro att den kommer tidigt i år! Det låter bättre, gör det inte, att låtsas om att snön är ett minne blott för detta år, och trotsa vinterkylan och gå ut i solglasögon! DET ska jag göra!


Dessutom, ska vi grilla idag!
Jajamensan! Engångsgrillen som ligger i andra änden av rummet och tittar på mig ska snart öppnas och årets första grillning ska äga rum på rackarberget! ;)


En lätt sminkning.. och en tur på stan!
Toodles!


Allt jag önskar nu, är nya solbrillor:
Någon av dessa två.. Chanel... mjau! Ska man välja den "trendiga" stilen, (till lite vettigare prislapp dessutom) eller ska man äta ris resten av månaden och satsa på de "klassiska" med chanelkedjan på sidan?


Antingen:

Den brun-gråa i mitten (bakom de blå)


Eller...

Eller dessa! Jag gillar dem skarpt, men har inte kommit mig för att prova någon av dem än, för då vet jag att ett par av dem kommer att följa med mig hem. Och min plånbok kommer åter igen att gråta innan ens hälften av månaden gått :P


Vad tycks?

Konferens, klänning och Krubb

<hjärta> Chanel


Hemkommen efter vad som har varit 2 underbara dagar på Friiberghs Herrgård! Att få en uppfräschning av sortiment, utbildning och inspiration är guld värt! Blodad tand är ordet och jag kan knappt vänta innan jag kommer tillbaka till jobbet=)
Det är nya produkter, snygga looker och viktigast av allt; en ny känsla! Tack Annika och alla tjejer för en underbar konferens!


Vi kom fram efter en lite bökig resa med pendeltåg och hyrbuss.. men det var det värt! Världens mysigaste herrgård, med SPAavdelning och utebubbel! Jag hade gärna tagit en bild.. men dels var det mörkt, och dels var det väldigt blött nere på SPA-avdelningen! :P


Men.. jag fick även bubbel på rummet :D


Halvtrapp upp från badrummet till sovrummet.. Fönster mot... taket? ;)



... Så en liten del av mig kanske hade velat stanna en dag till ;)
Men... så gick vi igenom looker, pratade om nyheter och nya produkter ... och jag fick veta
att jag skulle få gå utbildningen som jag längtat efter! Så nu sitter jag här och längtar till imorgon istället!


Sommarlooken, sommarlacken... och sommarglossen!




KOLLA!! ... Vem vill inte ha alla, och helst samtidigt? ;)


Vi vet alla att Le Jeans collection skulle komma.. och eftersom den har halkat efter så mycket så har man liksom stirrat sig lite mätt på den nästan...
Menne.. Nej!.. När den kommer vecka tolv kommer jag nog att vara lika såld som alla andra! .. Jag undrar om det är godkänt att ha en färg på vardera nagel? ;)


Frukost, fika, lunch, fika, middag... Pust
Det blir mycket mat på sådana här små resor, men som vi alla säger; det gäller att passa på :P
Så... förutom den väldigt fråa fläskbit vi fick till lunch igår så har alla rätter varit fenomenala och världens sötaste personal!



Fantastisk frukost... och en inte lika fantastisk fläskkotlett som smakade skinka :S



Ett fantastiskt snyggt och stilrent middagsbord för alla Chanellare... temat var guld!
Därför, hade till och med jag klänning på mig..




däremot vet jag inte.. det spelar ingen roll hur fint det såg ut, hur vällagat det än var eller hur gott det än doftade.. vissa konsistenser tål inte min tunga... huvudrätten däremot hade de kunnat skickat i två omgångar ;) Hjortfilé med friterad potatis och rödvinssky.. yum!




det kommer mer senare.. men nu måste jag springa på affären innan de stänger! Toodles

Blush horizon

Jag måste bara få det sagt; jag älskar chanels nya vår-rouge "blush horizon de Chanel" ... Rosiga kinder har aldrig varit sp snyggt som nu!


Och...
Ibland träffar man på någon man inte pratat med på länge,och som man önskar att man kunde säga mer till...

I mitt fall hände detta idag.. Och jag har lärt mig att även de där små sakerna som man gör, ibland för helt okända människor ... Har betydelse! ... För det sprider leenden!

Du lärde mig att våga det!
Tack


vaknade upp

stressad och lätt försenad efter en lätt dvala som infann sig efter att Kellie gått till skolan..



Vaknade upp... med detta:



Frisyren som får Frances "baby" Houseman att både förvånas och förundras ... How did she even do it?


Jaja, no time, måste dra!

Måndag morgon i sundsvall

Uppe med tuppen denna morgon, (tuppen är mamma och Janne som väcker mig 6.30 innan de stänger dörren för att gå till jobbet) så jag och Kellie tog en liten sovmorgon! Välförtjänt (7.15 :P)



Därför har vi hunnit med mycket senaste timmen, lyxfrukost med youghurt med färska bär till frukost, tjejsnack, OCH vi hann locka håret på Kellie ...OCH.. göra en liten diskret Chanel-makeup (kids now a´days:P)




och så blev det! Världens sötaste tjej! Hon gick precis och tog på sig täckbyxorna ...
"Du, jag klär på mig medan du gör klart det där"





Norrlandsweekend


Andas ut!
Jag sitter just nu med en turban på huvudet efter ett mycket efterlängtat söndags-bad hos mamma! Man får passa på som jag alltid säger! Detta över ett glas vin och lite jordgubbar gjorde ju inte det mindre trivsamt måste jag säga!





En dag i Jag:ets tecken!
Jag vaknade efter en mycket trevlig gårdag, och Jag åkte in på stan i väldigt lugn och ro efter att Jag avnjutit en frukost grand de lux (med det menas flingor OCH bröd ;P) ..
Skämt åsido, det har varit en sådan där perfekt dag under kategorin "harmoni&Lugn"! Jag strosade på stan, handlade lite smågrejer, var in på Kicks och snackade lite skit med Nina..


Sprang in på hemköp för:

dagens goda gärning!
dvs. En lite halvstressad man försöker skynda sig till kassan då lille... "Olle(?)" i vagnen skriker oavbrutet efter bananen som han snart ska få. Väl framme i kassan, precis framför mig inser pappa att "... poopers, mamma har plånkan, jag får ta bort allting från bandet"
Lille Olle skiter fullständigt i dessa och gapar fortfarande efter sin banan varpå pappa knappar telefonnummer som aldrig förr. Jag kan därför inte låta bli att fråga om jag inte kan få ta en banan och betala för, så att lille herrn blir nöjd och glad.. Varpå jag får ett lite halvstressat men lättat "Vill du det? Åh, det finns snälla människor än"


... Olle fick sin banan och omgivningen fick söndagsro! ;)



Dinner and a walk!
Jag hade sagt att jag skulle laga middag hemma hos mamma idag (jag bad om att få göra det)


Så jag och Mor tog en sväng på coop och handlade bl.a risvinäger, oystersauce, ingefära, och vitvinsvinäger.. saker som inte annars hör till vanligheterna här hemma!
Men en massa kastruller, bunkar, vispar, rivjärn och fummel, och 2st A4 med instruktioner senare så hade jag en måltid klar som fick så gott betyg så att den bads om extrarecept på!... 1a gången jag hamnar i mammas kokbok.. SCORE! :P


Och ja.. den krävde en promenad runt granlo bara för att lyckas smälta!


Nu.. är det sängen!



baka .. någon?

Valentines!

Det blev en helt fantastisk middag på restaurang/bar tilltugg i uppsala. fantastisk mat och fantastiskt trevlig personal måste jag säga! Mätt, och belåten, glad, och lite lullig! Precis som det ska vara med andra ord!




Jag måste säga att "tilltugg" slog "Plock" matmässigt.. 
Det var inte 10/10 men det var bra nära! ... minuset var att spjällen smakade korv som Jocke sa :P




Aioli... det kan bli ett beroende om vi fortsätter att utforska Tapasbarer ;)




sväng nummer två blev på en av nationerna här... och jag måste erkänna att det kändes lite mer som en fritidsgård än en bar.. MEN.. det var mysig stämning, ett mysigt glas, och nära hem! ;)
Så vi tog en sväng på ICA efter att vi fått snilleblixtidén att vi skulle ta och baka bullar ikväll!


Så...
Nu har jag bakat ihop en kanelbulledeg och sitter och myser med ett glas, lite mysig musik och doften av kardemumma som sällskap ;D... och Jocke! ;)


Hoppas att ni alla har en utomordentligt trevlig kväll!
Puss



Bild-tisdag


Det är alla hjärtans dag idag.. det har varit en utomordentlig helg.. och jag måste ändå säga att trots omständigheterna (som är konfidentiella just nu) ... så är jag väldigt väldigt glad! Mycket kan nog ha att göra att göra med att jag inser att jag har fångat den bästa personen i mitt nät.. ;)
Trots min defeated look när jag kom hem till stan idag.. så stod han där med en ros och väntade på mig när jag kom.. och vi gick och åt ute till lunch..


Och nu.. kommer han ut i badrummet dressad från top to toe och vi ska ut och äta igen ikväll! Jag fick förutom detta en väldigt mysig morgon med frukost, paket, lite götta och .... nytvättad tvätt, och jag fick ligga kvar i sängen! jag ÄR bortskämd;)


redo för dagens uppdrag.. humöret på topp


Presenten.. Tomas Sabo! nr.2 från världens bästa!
.. han kan han ;)





En bild från nationen.. Me unt Anna N...
Det blir absolut mer sådana kvällar.. jag menar vin... 2kr/glaset.. var har jag varit?
Det är underbart att äntligen ha börjat umgås igen!

men.. nu har jag bokat taxi som ska ta oss till "tilltugg".. och jag hoppas att det finns bort då reerveringar inte är något de pysslar med :P

Dagens uppgift



Träning
Jag hade omänskligt svårt att sova inatt, för ovanlighetens skull (Jocke tror mig inte när jag skriver detta eftersom jag kan somna mitt i en konversation;P)
... jag vet inte vad det berodde på men jag kan ju gissa att det berodde på gårdagens brist på rörelse!


Jag vaknade hos Jenny.. med Emma och Jenny halvdöda bredvid mig efter en minst sagt fulländad måndagskväll!
Bilden vet jag däremot inte... *host* .. jag hade en rosa peruk i ögat, men jag måste säga att Babsan är fantastiskt snygg! Klockren makeup!


Däremot så kommer dessa fulländade kvällar ofta med dåligt bagage.. i det här läget en inte fullt lika fulländad nästkommande morgon,middag,kväll! :P
Så.. efter att ha åkt tåg hem, ätit lunch med Anna på stan och sedan spenderat i princip hela resterande del av dagen hemma så är det kanske inte så konstigt at jag hade insomnia på natten! :P


Men.. 
Strunt samma. Upp som en tupp klockan... eh *host* elva... och trettio ;) 
Lite frulle (hatar det ordet; FRUKOST heter det).. och sedan en promenad till sats där det blev ett litet halvhjärtat gympass. Sviterna sitter i lite längre ju äldre man bli (mormorvarning)


Men.. det börjar ta sig.. jag ska börja med en sådan där flashig "träningslogg" som alla kör med, så kanske man ser svart på vitt när dököttet börjar försvinna.. Så.. dag 1(00)




Guld?
Sedan blev det en sväng på stan.. en kort sådan. Jag måste ha tag på någonting som ska matcha tema "guld" inför en middag med teamet om 2 veckor.... Men jag går bet.. GULD?



Välkommen hem
Iaf.. Sedan inhandling för kvällsmys!
ikväll kommer nämligen Jocke hem från lysekil, han har varit borta en vecka och det känns faktiskt lite konstigt att ha sovit själv.. i uppsala (mitt hem.. )  Men jag tror att jag har vant mig nu! Jag tror att det kan ha att göra lite med det faktum att jag väldigt väldigt sällan sover ensam, i stockholm hade jag ju Angelica! <3


Och.. tada!

Så.. nu jobbar jag på att bli världens bästa flickvän! Bubbel, chokladdoppade jordgubbar, lite snacks och vindruvor.. Vad mer kan han behöva? :P


dessutom har jag klätt upp mig dagen till ära...
eller.. jag har klätt upp ansiktet lite extra OCH tvättat håret.. bara en sådan sak! ;P



och på tal om att tvätta håret så fick jag för några veckor sedan en ny serie schampo och balsam att testa från Wella, serien heter brilliance och mitt utlåtande är; helt fantastiskt! Doftar gott, håret blir mjuka och väger ändå inte ton när man fönat det! Tack vännen!

mycket att göra-söndag

Sovmorgon?


Absolut!... Om det är att vara vaken till 02.00 då man inte kan sova och istället beslutar sig för att skura badrummet kl. 01.00 på natten, och sedan vaknar vid nio och börjar skura ugn/kyl och luckor!

Jag tror att mitt undermedvetna försökte tala om för mig att vila ska man göra... efter att man gjort alla "sysslor"

The sunday look
Men, det blev en kaffe i lugn och ro, för nu var det dags att börja kolla upp: Huuur tar man sig till IKEA i den här lilla storstaden?
Innan det blev det en genomgång av lacker igen, vilket ska jag ha, vilka har jag och vilka skulle jag egentligen kunna ge bort? (one shots och utgångna lacker kan jag ju ändå inte ha på arbetstid)


Men det blev en gammal klassiker, inattendu! Grymt snygg!




till detta blev det en osminkad söndagsslapparlook.. jag insåg att jag bor i en stad där jag inte känner nästan någon.. så om jag inte ser ut som "vanligt"... så är det ingen som behöver fråga mig om jag gråtit (Ghadas kommentar när jag kom till jobbet utan ögonskugga;))


Så det blev:
perfection lumiere # 30
4 ombres #33 Prelude
stylo yeux wp #10
crayon sourcils # 30
joues contraste # 68 rose ecrin
Inimitable # 10
& rouge allure # 197 enivrée



Resan då..
UL.se levererar INTE! och varje gång jag har försökt matcha en buss så lyckas jag ändå aldrig få rätt tid. Så jag körde på chansning... så här gick det till:

jag skulle på buss 5 mot stan, där jag skulle byta mot buss 20 (detta har jag läst mig till i deras "planerare" online)
Jag går ner, ställer mig, och där står det minsann inte 14.04 utan 14.09 på avgångstiden..
jaja ..


Men kolla här, 14.04 kommer en buss nr 13 som det står city på. Jippie tänker jag i kylan, och jag frågar busschauffören om han ska till stationen..
"Ja nästan, till stadshuset"


Fair enough, let's jump on it...


Said and done, bussen stannar vid stadshuset så att jag precis får gå en kort kort sväng till stationen, så jag passar på att springa in i en av gallerioerna i närheten. Jag vet att jag ska på buss 20 till IKEA men går in och kollar för säkerhets skull på UL på stationen...


"Ja.. du kan ju åka buss 20 mot bergsbrunna eller så tar du buss 13 som går lite oftare"
Äh, men 20an går ju om 3 minuter så det blir perfekt säger jag och skuttar ut.


Gör det jag ska på IKEA, det går rätt snabbt för det är bara några få saker.. Men jag lyckas få hela kartongpåsen att spricka i rulltrappan, så jag får likt en packåsna halvspringa in på COOP och köpa en.. Gulligt underbart sött nog var det en liten tjej i kassan som gav mig en, och hjälpte mig att böka ner alla saker också..


När jag ska tillbaka så rekommenderas jag buss 20, men buss 13 kommer först så att jag hoppar på bussen och frågar honom "stannar du vid stationen?"
"Nej inte jag.. men bussen stannar vid stadshuset" säger han och flinar...
Great! Så.. När vi kommer till stadshuset möter vi buss tretton från andra hållet...
Men... fasen tänkte jag, det var ju den ja åkte in till stan med.. då hade jag ju kunnat åkt med den hela vägen till IKEA?.... Idiot som inte läser på bussen tänkte jag"..


Nu kommer det roliga...
jag kliver ÄNDÅ AV vid stadshuset för att byta till  buss 5.. och inser inte förrän 5an kommer efter 5 minuter att jag hade varit hemma om jag fortsatt med samma buss som jag åkte från IKEA med...(dvs buss nr.13)

Jag har alltså åkt 3 olika bussar denna dagen, med två byten åt vardera håll.. men hade kunnat åka buss 13 raka vägen från dörr till dörr...


.... Mongolicious!
Så nu har jag en turlista hemma, i pocketformat! Den kommer att behövas

tjejkvällen


Det har varit en minst sagt lång dag, men absolut av det bättre slaget!
Jag har varit själv idag, men har haft "extra" personal i form av Ivan, så dagen har gått väldigt snabbt ändå.. Underhållande folk på golvet och glada kunder!


Bubbel och druva?
Så efter jobbet tog jag mitt pick och pack och begav mig mot drottninggatan och Jenny, som världgens sötaste Jennysar gör; hade köpt lite ost, och druvor och .. kött? (kallskuret ;))


det är babbel och bubbel på hög nivå och nu blir det en kort sväng på la stada för att kolla hur det ser ut nu för tiden!

RSS 2.0