Glad midsommar

 
Midsommarafton började alltså 06.15 imorse då klockan ringde. Upp och hoppa tidigt för att missa eventuell trafikstockning (erfarenheter)! En frukost på McDonalds, inklusive en stor kaffe och sedan var vi redo för vägen! Esters (och våran) bästa vän vid långresor: paddan!

 
 
 
 
Det har blivit en tradition att fira midsommar i stugan, och den börjar alltid med "sillunchen". Så när vi kom upp var det det första som stod på tur! Vi satt inne iår, myggen härjar fritt ute och vi duckar gärna myggbett på lilla damen!
 
Snyggingarna!
 
... Till efterrätt blev det pavlova med jordgubbar! För en gångs skull följde jag receptet till punkt och pricka, maräng törs jag inte höfta fram! 😝 Men gott blev det
 
 
 
 
Nu har vi ätit brakmiddag och ligger som fyra feta valrossar i soffan och trycker godis... GLAD MIDSOMMAR!

Avslutning, muffins och popcorn

 
Sista dagen innan semestern 
 
Igår jobbade jag alltså sista dagen på jobbet, innan semester och mammaledighet! Jag hade dagen till ära bakat mini-kärleksmumsmuffins (jo då, det finns), jag menar jag måste ju visa mig från min bästa sida såhär sista dagen, och avsluta ordentligt 😝 Sist jag bakade till jobbet var nog våren 2013... 
Men det viktigaste är att jag gjorde det! 
 
Sedan blev det ett mysigt avslut på Munin tillsammans med Pextra då vi för en sista gång gick igenom hur man tvättar och fönar ett hår korrekt, samt gellack ;)
Mina stressades fram lite då klockan plötsligt slagit hemgång och jag hade en tid att passa... Men såhär fina blev de:
 
 
En aprikos-rosa ton som skiftar lite beroende på ljuset.. en väldigt fin färg men hafsigt gjort! 
 
 
 
Midsommar då...?
Ja just det, det är dagen för midsommar! Tittar man ut så känns det väldigt långt borta dock. Jocke och Ester hade städat när jag kom hem igår, och Jocke hade handlat det viktigaste till resan:
... Har jag sagt att han är på diet nu?
 
Det såg ut som att de haft en kämpig dag i alla fall, för när jag kom hem så låg lillfröken utmattad på sängen, och SOV! Detta händer alltså aldrig.
 
 
 
Passade även på...
att köpa ett komplement till den bruna skuggan med blått skimmer som jag köpte sist jag var på make up store... Den var ju på rea, och den var Aqua-blå ;) och den är mycket finare på bilden
 
 
 

Skolavslutning

 
 
Sådär ja, nu har åk 1 och 2 också haft skolavslutning, med godis, saft&bullar, stipendieutdelning och "den blomstertid"!
 
När jag kom hem var Jocke och lilla fröken ute och lekte i lekparken ❤️❤️ Jag visade hur man blåser maskrosor men det tar nog en stund innan vi lär oss skillnad på att fräsa med näsan och blåsa med munnen (sötnos) 
 
 
 
 
NYX cosmetics
 
Vi fick idag chansen att testa på några av NYX foundations, en heltäckande och en mediumtäckande med lyster. Båda var superfina på men det blir nog den senare som vi beställer, lite tunnare men mer förlåtande mot stora porer och torr hy! 
 
 
 
Tankarna går... Vila nu i frid!
 
Det är otroligt hur påverkad man kan bli av vissa människor. 
 
Jag hade en vän när jag var liten, en bästa vän i perioder som betydde otroligt mycket för mig, en nybliven vän och en granne. 
Hon hade en jäkligt cool storasyster och en söt och blyg lillebror kommer jag ihåg, och jag tror att jag var lite rädd för hennes pappa :p
I mina ögon var det kärnfamiljen som jag föreställt mig den, med familjen som alltid satt samlade vid matbordet och föräldrar som alltid kom i par. 
Jag kommer ihåg att jag ville ha det där som de hade, även om jag nu inte riktigt vet vad det egentligen var jag var så hänförd och imponerad av. 
Kanske var det ett varmt, tryggt hem? Vi ville i alla fall nästan alltid gå dit efter skolan, de hade nog "godare fika" än hos någon annan. 
 
Detta är alltså 13-15 år sedan. De var fortfarande grannar, och man sågs i trapphuset, man hejade men inget mer.
 
Senaste veckan har jag flera gånger funnit mig själv med tårarna ögonen, och ibland har jag fått gå undan för att fälla en ensam tår då jag fått veta att mamman i den här fina familjen kämpat för sina sista dagar!
 
Idag var den dagen, den sista dagen i hennes liv. 
Jag gråter Idag, den 12-åriga tjejen gråter inom mig, och kommer ihåg en underbar kvinna, som del av den där kärnfamiljen, som jag tyckte så mycket om!
 
Vila i frid Kerstin! 

Frosseri

 
 
Imorse hade jag ställt klockan på 08.00, bara ifall att hela familjen tagit sovmorgon! Fröken hade mardrömmar inatt så det blev någon vaken timme med tröst och mys mitt i natten. 
I alla fall så gick jag upp och packade klart makeupväskan inför dagens uppdrag, brudkonsultation :) 
 
När jag var färdig hörde jag hur det stökades för fullt i köket, Jocke hade bett om (!!) att få göra frukost😘 jag ville inte störa, så jag gick in och gav Ester välling och bytte om. När vi kommer in i köket står det ett fullbokat frosseribord med Jockes favoriter, OCH tårta! Nationaldagsfrukost, jag tackar jag!
 
 

För de har tagit studenten

 Grattis HV12!
 
Så var dagen kommen, studentdagen för våra grymma tjejer som klarat (minst) 12år i skolan!
Avslutningen var bokad enligt tradition på Västgöta nation, en mysig lokal ett stenkast från skolan! 
 
En strålande avslutning med lunch, spex, tal och diplom i massor! Bra jobbat tjejer, imorgon väntar ett nytt kapitel i era liv! ❤️
 
Vitklädda, högklackat på, löshåret i och ett leende på allas läppar!
 
 
själv så... 
... Är jag tjock om magen!
Men snygga brillor! 

Hejdå Göteborg!

 
 Vilken dag! 
Det är finväder! Jag håller alla tummar jag har för att det håller i sig så att det blir varmt och soligt imorgon! 
 
Förresten; hejdå Göteborg, jag gillar er hashtag!
 

Mätt & Glad

 
 
Så, äntligen så har jag kraschat i sängen efter en brakmiddag med kursarna Nicco och Kaisa på något myspys tapas hak vid saluhallen.
En stooor tapastallrik blev det, temat var flott, och gott var det!
 
 
Nu... ska jag sova ..
 
Förresten så åt inte Nicco för han hade varit och ätit 3st förrätter och en varmrätt själv(!!) var han gör av allt vet jag inte, men jag är lite avis!

De e la härligt!

 
Jag är i Götlaborg! 
 
Efter en otroligt inspirerande dag på GU så är jag helt och hållet tom på energi! Vi har en fantastisk lärare och föreläsare som heter Tone, en kvinna som är karismatisk, pedagogisk och otroligt rolig!
... Och nu har hon kört slut på oss! Tack för en underbar kurs!
 
Alla kurskamrater sover på olika ställen så vi delade upp oss innan middagen! Jag var snabbt iordning här så jag begav mig ut för att handla/fönstershoppa inför sommarens alla födelsedagar! 
Till min lycka kom jag hem med två påsar, och en uppenbarelse; jag älskar GRAND parfymeri i Göteborg! 
 
Jag vandrade runt där inne länge och kollade på dofter, makeup och krämer! Att dutta, dofta och klämma bland kosmetikhyllorna är ju det bästa som finns! 
Jag trodde ju att jag skulle bli kvar till Kaisa ringde om middagen, men tji fick jag så jag gick in på McDonalds och köpte ett "Happy Meal" 😝 (... Jag är ju faktiskt gravid) 
 
 
förresten, Rebecka denna är till dig:
 
 
Jag hittade dessutom en toksöt liten sak till världens bästa svärföräldrar, jag återkommer om vad det är i paketet! Jättesöt butik på Haga, precis vid universitetet, "rum för inspiration":
 
 
 
 
Läsa, äta sova!
 
Nu ska jag lägga mig och läsa lite tills teamet ringer om middag, jag ser fram emot en middag i gott sällskap med lite skitsnack... Och sedan sängen! 
Godnatt! 
 
 
 

Uppe med tuppen...

 
 
Upp som en sol, ner som en pannkaka!
 
Jag är inte van att klockan ringer 04.40 helt enkelt! Trots att det går så bra att kliva upp och göra sig iordning så är det otroligt hur snabbt tröttheten kommer över en igen! Sitter på tåget och känner att 40min taktikvila är precis vad jag behöver!
 
/påsarna under ögonen!
 
 

Äntligen här!

 
Jag och Lena beställde lite paletter från makeupfabriken.se som hade utförsäljning på sina 4-paletter, och nu är de äntligen här!
 
 

Pluggvecka

 
Sista träffen i Göteborg innan sommaren! Jag känner mig inte riktigt redo men jag har ju alltid lite tid på tåget att komma ikapp mig på! 
 
Det är en fullt schema denna vecka med skola och studenten! Stackars Jocke får knappt vara på jobbet alls ;) 
 
I helgen ska jag göra en provmakeup för brudmakeup. Det ska bli spännande! Det är alltid lika roligt att träffa blivande brudar och höra om deras önskemål och planer inför en av de största dagarna i deras liv :)
 
 
i alla fall så hann jag precis med en snabbmskeup imorse! Kontraster ger mer effekt, men jag vet inte riktigt om ljus pärlemor är för mig!
 
 
 
 

och dagens onödigaste inlägg:

 
 
 
 
"... Det klart man ska unna sig"
 
Så startas en mening när man vill ursäkta frosseri på en vardag! Idag, är det min tur! 
Jag unnar mig endast (!) för att jag varit så "duktig" och städat hela hemmet, dammtorkat, dammsugit samt moppat! Belöningen blir: socker! 
 
Ironiskt... Men sant!
 
Jag är vuxen nu!
 
Jag är fullt medveten om min numera urusla kosthållning, orsakad endast utav tristess... Jag tycker att det är tråkigt att laga mat "för en"! 
Men, åter till hur imponerad jag var av mig själv när jag faktiskt tog mig för att fixa lunch, endast för att inte mula i mig sötsaker senare!
 
Lunch vs Fika -vad väljer man? 
 
 
 
 
Slutsats: Mycket moget beslut taget!
 

Tack Chanel, Clarins, färg och många fler...

 
 
... Tack för att ni gör makeup! Från trött och glåmig till representabel på en kvart! Tack
/småbarnsmorsan
 
 

RSS 2.0