Tungviktaren

 
Så ser det ut, vecka 35!
Magen kommer längre ut från kroppen och höfterna längre ifrån varandra!
Tanken slog oss i hissen igårmorse att, ja, den där bb-väskan ja, den kanske borde packas snart?
Men vet ju aldrig menar jag. Har vi lite "tur" så kommer den lilla skrutten tidigare än beräknat (Jag skulle lägga oddsen och önskemålet på den 2:a)
 
 
Halloween idag!
Dagen till ära (eller gårdagens till ära) så sminkade jag Mahmoud till halloween-partaj, granat-skadad Half'n'half!
Det är väldigt roligt att sminka lite annorlunda saker, det är ju inte allt för ofta så när det väl händer så får man gå lite bananas! =)
 
Idag är det min tur, efter jobbet ska det shoppas halloween-kostym och juldekoration! 
Sandra är min följeslagare, och jag gissar att det kan bli några påsar i släp hem idag ;) Det återstår att se
 
Mahmoud på parkeringen!
 

Bäbis växer äntligen

 
 
Världens bästa barnmorska!
 
Malin är världens bästa barnmorska! Jag satt i en timme igår och bara pratade, om frågor man hade, om frågor som dök upp, och åsikter kring graviditeten! 

Vi har varit lite oense med en av barnmorskorna som vi hade (vid ett tillfälle), hon är nämligen den som ändrat tiden för beräknat datum. VI har från början varit inställda på den 10-11:e, dels beroende på hur jag räknat från sista "fantastiska veckan" ;P och dels utifrån det testet som vi gjorde där det stod det antalet veckor vi räknat med. Första barnmorskan tycker dock att jag räknat fel och skjuter fram datumet en vecka.. och undrar om jag verkligen kan min kropp så bra... (här börjar irritationen ;))
Andra BM på ultraljud nr2 säger; "Jag håller med er, det första känns mer logiskt"   (TACK)
Dock, så kan inte hon ändra tillbaka datumet som första BM satt.
Jag hade ett samtal med Malin om detta igår och hon håller med mig, men säger att vi ska strunta i vad datorn säger och gå på egna känslor istället! Det är viktigast, ifall att man springer över tiden, vilket är rätt så vanligt!
 
I alla fall.. så efter fyra veckor av en rätt så långsamt (läs stillastående) växande mage, så har den lilla skrutten äntligen skjutit i höjden och mitt magmått ligger nu på 31.5 jämfört med motsvarande 10 dagar sedan: 28.5-29! WIhoo. 
Malin råkade dock säga "hon" runt ungefär 10ggr, och försäkrade mig om att det inte var nåågot annat än instinkt/känsla. 
Så nu vet jag inte... pojke eller flicka återstår att se! 
 
Men.. Denna vecka går jag som planerat tänkt och önskat då in i vecka 35...
 
Välkommen!
 
 

Öppet hus; jobb och hem

 
Börjar Real-istiskt
 
... varning för dåligt skämt, men vi börjar i tidsordning. I fredags var det öppet hus på skolan, eller snarare fullt hus om jag får omformulera mig. Efter drygt 13h på jobbet kändes det både hur fantastiskt som helst, varvat med någon form av isittande yrsel (?) 
Nej jag skojar! Det var en grym dag, eleverna från ambassadörsteamet imponerar som vanligt och de har verkligen gjort sig förtjänt av en veckas ledighet nu! Good going!
 
 
Öppet hus, hemmavid!
 
Så i lördags var det nästa dörr som stod öppen; nämligen min och Jockes dörr. Efter att ha kämpar med roller och hammare i flera månader insåg vi att det nu var dags för den efterfrågade "inflyttningsfesten"! Däremot så har det ju hänt lite sedan i april så vi beslutade att sudda ut "fest" och ersätta med "fika" för att få ett litet bredare klientel ;)
 
Det blev ett lätt halloweentema, lite snabbvispade muffins (ingen höjdare) och lite småplock. 
Jag är jätteglad över dagen som var, även om jag kanske inte kunde mäta min glädje med Hassans! Hassan är alltså Ragaas överentusiastiske 5-åring som väntat hela veckan på att få träffa "Katten Morgan", som inte hann få av sig skorna innan han stod halvvägs in i lägenheten med en påse kattgodis och en näve leksaksmöss.
 
Det var en jättebra dag helt enkelt! Mycket prat, mycket socker och en hel del öl för herrarna! Festen avslutades i soffan med en pizza för fyra tillsammans med Sandra och Rikard och sedan var tjockisen tvungen att sova (det är alltså jag)
 
Present från Mehran och Sofia; grymt snygg ljuslykta! :D
Övriga presenter inkluderade vin och julprydnader (mina vänner känner mig;)) <3
 
 
 
Softis-söndag!

Det blev nästan en fullvärdig sovmorgon (8.00) 
Till och med Mogge var lite trött efter gårdagens festande, han orkade inte riktigt med Hassans tempo utan satt en timme under soffan  ;) ...fegis
 
Mitt konstaterande är gällande söndagar följande: det går inte (!) att sitta still en hel dag! 
Vi beslutade oss för att ta en sväng till mio, för vi saknar en skänk/förvaringsmöbel i vardagsrummet! Sagt och gjort, inhandlad och förmodligen i det sista tomma hörnet om tre veckor! =)
 
Bordet köpte vi för någon månad sedan som komplement till det lilla köksbordet i samma serie, och skänken är den där plutten som står bakom som man man ser. Komplett serie, helnöjd! =)
 
 
 Mogge kom framkrypande och upp i "pappas" knä och det var nog den bästa och tryggaste platsen i världen efter lördagens ståhej ;P
Igen... fegis!
 

Veckan som gått

 Äntligen fredag!
 
Eller vad är det man säger? Jag vet inte vad som hände med den här veckan men jag är rätt övertygad om att fördelningen av tid ser ut som följande
Jobb 50&, sova 40% överleva 10%
För mer än så har jag inte hunnit. När jag tittar mig i spegeln i hissen (det är där jag kan se vad som försiggår nedanför naveln) så ser jag däremot att det har hänt massor! 
Knölen växer och igår hörde jag några elever fnissa åt min gångstil när jag mötte dem i korridoren ;P Tydligen har jag övergått till en väldigt bredbent gångstil, något som jag själv totalt missat, men vi kunde fnissa lite åt det och jag sa att jag minsann inte kunde rå för att melonen sjunkit lite! ... Söta tjejer :)
 
 
 
 
Fest
Imorgon är det fest, och jag har inte ens inventerat kylskåpet... 
meeen.. det kommer

Grönt är skönt

 
Med Real-grönt på ögonen och naglarna.redo för mässan! Gav dock upp efter 17.00, då hade jag varit i tjänst 11h och 45min...
men jag har lovat BM att börja trappa ner och jobba hemifrån... Pfft
 
Marianne hämtar mig 05.00 imorgon, städdags inför öppet hus ;p
 
 
Lite gravidpluffsig om kinderna
 
vecka 34 nu, bild imorgon!

Jag har en vän

 
... Min vän heter Ture, och bor med mig på mitt skrivbord i några dagar.. Hon var en succé på mässan igår, och det tror jag det!
 
Det var iiiinga andra skolor som hade en dragqueen, en brännskadad zombiebiten OCH en kameleont ;) 
 
 
 
Kaos-Katten
 
Bytte Mogge om till när RIkard och Sandra kom förbi igår och hjälpte oss att ta ut tvättmaskinen!
Han satte sig i protest bredvid schampolådorna och stirrade elakt på mig i badkaret.. sötnos, jag älskar dig också!
Det var ett väldigt jamande, och det lät inte som att det var av det positiva slaget, nej här ska det talas om när missnöje ligger i luften. Du är precis som din mor ;)
 

Tippidy-tuesday

Utvilad <-> utpumpad
 
upp som en sol, ner som en, pannkaka? Efter en jätteskön natt så kändes det fantastiskt skönt att få komma till jobbet, full av energi. 
Ännu gladare blir man när man har så duktiga elever! 
Idag hade vi 70-talet på schemat och tjejerna fick sminka och fixa hår för att få en så bra uppfattning som möjligt! Och jag blir som alltid imponerad!
 
 
 
även jag hade lovat att bjuda på pasteller och Farraw-frilla
 
 
 
onsdag i ottan
imorgon startar vi 5.15 på munin, prep och fix inför gymnasiemässan! Bilder kommer

Zaras mini

Även på Zara.com har de jättesöta "mini" kläder för de allra minsta! Jag är tokkär i gammelrosa, grått och beige, en liten lillmomma eller mini-faffa blir det :) 
 
 
 

Hej veckoslut

Söndagarnas söndag
 
En söndagmorgon med en stor kopp te, frostbitna trädtoppar, och lite läsning.
Jag gav mig ju som tidigare nämnt på att köpa en kortprenumeration på tidningen "mama".. lite käckt tyckte jag.
Mindre käck känner jag mig när jag läser den och inser att jag inte riktigt är där än.. så, detta blir sista numret! Men det är ändå trevligt med en söndagstidning 
 
 
 
Ska vi festa till det med ett kalas?
 
Ja vi tänkte slå till på ett litet "partaj" nästa helg. Inflyttningsfester har aldrig varit vår grej, eftersom vi aldrig riktigt blir färdiga med själva inflytten. 
Förra veckan kunde jag förvånat men glatt skriva om färdigställandet av barnrummet och lyckan av att känna att vi kunde städa undan penslar, spackel och hammare! Det finns ingenting värt att fira så mycket som ett färdigt, rent och nytt hem! Så på lördag kör vi en kombo, fika/fest med start kl.15. För oss som är lite mer ovilliga eller okapabla alkohol kan välja att ta en fika och snacka lite skit, och för er som vill stanna eller dra med Jocke ut på stan ... ta med något att dricka =) 
 
Jag lånade Leilas bok av Sandra (?) igår, med förhoppningen att få lite inspiration till vad jag kan ställa på borden tills gästerna kommer. 
 
 
 
Nyfikenheten äter upp mig
Jocke stack iväg till stockholm idag, så jag valde att göra mig lite hälsosam och ta en promenad ner på stan. Julpynt och julklappar växer sakta men säkert till en stor hög och förhoppningsvis dröjer det inte jättelänge innan hemmet exploderar till ett guld-glitter-inferno! =)
 
Till saken.. jag är kär!
Jag sprang in på KappAhl lite snabbt för att... titta... på...  ;)
Men kunde inte låta blir att springa ner på barnavdelningen ändå, av någon anledning har jag inte gjort mig besväret tidigare, nu vet jag varför!
Bebiskläder, de sötaste bebiskläder jag sett på länge! Jag gick och bet mig i läppen över små smutsrosa klänningar, bruna "finbyxor" och söta ull-gullig-söta overaller.. BAJS för att inte veta tänkte jag! "hur stor är du", "är du min lilla pojke eller min söta lilla tös"? .. varför kan jag inte bara gissa, och gissa rätt..
 
i vilket fall som helst, jag kommer att ta med mig mjukisar till jobbet...
eh.. jobbet? Ja iof, det kommer nog att bli ett jävla jobb misstänker jag ;) men jag menar givetvis förlossningen. Inte för att jag lyckats köpa ett par åt mig själv ännu, jag menar jag är ju bara 26, men jag har fått låna ett par av Jocke. 
Så... givetvis ska den lilla knubbsälen ha ett par också, eftersom vi förmodligen blir kvar några dagar! Söta va?
 
 
 
Jag hittade dessutom svaret på vår lilla "åkpåse" som jag tror blir en bra investering, jag är lite osäker på vitt dock så jag måste höra vad herrn i huset har att säga om saken...
 
 
 
 
Lyxmiddagen
Igår var vi bjudna på middag hos paret S&R efter en dag på choklad & kaffemässan. 
Det blev en liten julklapp även på mässan (bild kommer.. aldrig;)) 
och en hel del choklad och kaffe.. uusch vad magen inte uppskattar den typen av event, men
trevligt var det! :)
 
En taktikvila på sisådär en timme och sedan var det upp och ut igen
I gott gott sällskap bjöds det på skagen-toast, kyckling"gratäng" och home fried fries,
och till efterrätt hemlagad glass! Det är nog TUR att vi inte äter där oftare, för jag hade definitivt sett dubbelt så gravid ut vid det här laget då! Underbar avslut på lördagskvällen!
Som alltid blir det mycket prat om jobb vi ingenjörer emellan (varning för skämt...), boenden och eventuella investeringar.. och barn
Yes... 26 going on 40, eller hur var det nu? 
 
...och hjortron!... Inget mer behöver tilläggas!
...Hjortron! <3
 
 
 
 
Nu blir det bad bad bad, kroppsvård och lite arbete!
Välkommern till en ny vecka imorgon!
 

Jäser och bakas

 
"En bulle i ugnen"... Skulle jag nog vilja ändra om till en melon i ugnen.. 
 
Jocke förevigade "the belly" denna morgon.. Tadaa
 
 

Fredagsrosor

 
Fick ett sms:
 
"Lägg dig och vila älskling, jag köper med tacos och sallad, så ses vi hemma"
och när han kommer hem möts jag av en bukett rosor på köksbordet! 
 
Ett perfekt avslut på veckan
Du är bäst älskling!
kr
 

Vecka för vecka

 
Vecka 33
Jag vet inte om jag ska kalla det positivt eller negativt, men dagarna går just nu så fort, jag tappar själv bort hela veckor känns det som!
Magen växer, även om det känns som att det mest är på bredden just nu ;P 
om 10 dagar ska vi till BM igen och kika, och ser det inte ut som att vi får någon längd på skrutten så blir det en snabbsväng till akademiska för en liten check-up. Jocke uppmanar mig att äta mer men BM säger att det inte spelar någon roll, den tar vad den behöver, när den behöver, och vill.. tjurig jävel, precis som mamma (och pappa... ;)) 
 
Till en annan sak...
När första snön kom imorse när jag åkte mot jobbet insåg jag att även hösten snart lider mot sitt slut, och det kan ju egentligen bara betyda en sak...
...snart är det jul! och med det, en ny familj!
 
 
 
 
 
 


På tre år...
Eller ska jag säga på den tredje julen, som vi firar tillsammans så kommer vi att ha (förhoppningsvis) en liten rackare i vår familj! På andra julen förlovade vi oss, och på den första blev det akutoperation för jockes del. Så ingen kan komma och säga att december är en tråkig månad, det är som man lite ostigt säger i filmer: "thar's when the magic happens..."
...Jaja nu går vi vidare
 
 


Nyår 2012
 
Stopp-o-väx
Vi var på det fjärde besöket hos barnmorskan igår för mätning av mage och blodtryck. Blodtrycket imponerar än, vilket är skönt men däremot så har den lilla räkan svårt att växa på sig tydligen.
Så.. vi ska snart dit igen och dubbelkolla, och i "värsta" fall bör vi göra ett tillväxtultraljud för att se så att allt är som det ska. Den lilla rackaren ligger väldigt långt bak, och dessutom lite på snedden så mätningarna kan visa fel.. Let's hope!

Nu.. är det jobbdags och rättning av de sista proven, APL-besök som inte blev gjorda igår due to matförgiftning (ät inte Hemköp SVAVA:s köttbullar )

Sedan.. är det helg, och imorgon blir det chokladmässa med Sandra och middag för fyra på kvällen =)
 
 

Slöfisdagen

 
Kulinarisk fredag
Detta är utan tvekan en slöfis-helg!
 
Vi hade finbesök igår av Rikard och Sandra! Jocke hade en plan som han rodde iland med finess. Det var nämligen fotboll igår på tv om någon missat det. Eftersom jag inte är något vidare fan av någon sport, än mindre än entusiast, så bjöd Jocke över Rikard och Sandra på middag. Jag blev minst sagt överraskad och vi hade hur trevligt som helst! .. och hur mycket mat somhelst! ( Ifall någon undrar, så ja.. jag har inte motivation till att skriva så mycket idag, därav de korta meningarna :P)
 
"a spoonful of chocolate" ... en chokladklubba som man doppar i mjölk och kör i micron, voila; varm choklad! Väldigt sött! Det ska bli roligt att gå på chokladmässan nästa helg! 
 
 
Middag á quatre 

Vi invigde middagsbordet med lax och bakpärer! Om det sprids en doft av vitlök i helga uppsala idag så vet ni att det är för att vi härjade bland vitlöksbröd, ostar och hackade örter/lök igår ;D
 
 
 
Babymadrass.
Som alltid så fanns det en shoppinglista denna helg också. Vi investera ett skötbord för någon vecka sedan men har ännu inte fått tag på någon madrass.. förrän idag! Det fick bli en neutral variant från Barnens hus, nyfikenheten gör sig påmind än mer när man står och kollar på färger och mönster i olika könsbestämmande utformningar!
Med detta följde även babyservetter i megapack, våtservetter och lite annat viktigt med hem! 
Städning av balkongen inför hösten och nu sitter vi som två säckar och funderar på varför vi inte kan slappna av någon gång ;)

Neutral med pelefanter
från lekmer.se
 

Vad vill du?


Om "good living"...

Jag började dagen med en kort sovmorgon på 30 minuter, tänker att jag har två val som start:
1. Ät frukost hemma, ta bussen till jobbet = 30kr
2. Promenera till jobbet, rask promenad på 2½km, och köp en smörgås och kaffe när du kommer ner som "belöning" = 30kr
 
 
 

Jag valde, otroligt nog, det senare!
En rask promenad senare sitter jag på jobbet med min smörgås och kaffe, (och en juice) och känner mig, frisk och stark...
 
Plötsligt vänder det..
30 minuter senare kommer det smygande på mig, eller snarare galopperande över mig som en hord vilda djur - illamåendet! Morgonillamående har inte varit något som drabbat mig speciellt hårt under graviditeten men några enstaka gånger har jag fallit offer för "kasta-tillbaka"-symptomen.
...Ida blev en sådan dag! Fy ...

Jag ska alltså äta gröt hemma och åka till jobbet.. rutiner är det bästa magen vet, det har jag kunnat konstatera men herregud en smörgås kan man väl få ersätta gröten med ...?
Tjurskalle...

Julbestyr


Jag vet inte varför jag känner mig så ytterst stressad, men det är tredje gången jag är inne på jotex, kollar vilka gardiner, dukar och löpare jag ska ha, lägger allt i "kundkorgen" och ske checka ut.. innan jag inser att det varken är tid eller budget för några tyginköp just nu!

Min stressade själ kanske vill tala om för mig att tiden går snabbare än man tror, och att det är dags att rulla köttbullar snart (Om inte det hade varit bortlejt till mamsen ;)) ... för jag menar skrutten kan komma närsomhelst! ... Aj...


Senapen ska kokas, snapsen ska "läggas in"? .. säger man så? Och listan kommer att göras lång på inköp som måste göras! Kuddar har vi köpt, 8st måste ju räcka? Vem ska vara tomte, törs jag fråga Ulf?... grannen...
Julgran ska vi vi, men matta har vi inte, inte heller fot till granen.. Jocke pratar om något vinterparadis på balkongen och jag... Jag hoppas just nu bara på en sak



....Kom tidigt.. eller iaf i tid, snälla du mitt hjärta <3
Lagom till lucia, med tid över till julstök ;)
 
 
 
 

Världens sötaste!

Jag har hittat två "must haves" till vår lilla skrutt!

En för pappa, och en för mamma, är det väl egentligen, men de var båda så söta och klockrena så jag måste visa..

En skallra i form av en hantel, och en i form av en parfymflaska ;) Från hm.se

 

Motivation

 
Dörrar ja!
Nog för att jag tidigare i helgen sagt att vi är färdig med renoveringen så har vi ju ett störande moment kvar; dörrar! 
Efter många vändor så visar det sig nu att våra dörrar är "one of a kind" och vi kan därför inte bara köpa nya utan måste antingen byts både dörr och karm, eller lackera om alla befintliga dörrar ... Vi kör på det senare! Bajs!! Men sånt är livet, vita släta nygamla dörrar får det bli!
 
 
invägning
Jag försöker att hålla koll, och "tempot" när det gäller uppgången,vissa veckor känns tuffare än andra men med tanke på hur snabbt jag gick upp i början så har jag nu istället för att få panik kommit på en plan; motivation!
 
Denna hade jag på mig på jul förra året och är därför också min motivation ! Kanske inte till jul givetvis men målet att jobba mot!
 
 
 
 

Att bygga ett hem

 
Eko och lister
 
"Det är fortfarande mycket kvar att göra", har vi sagt till varandra i drygt sex månaders tid, "det ekar fortfarande lite", efter tre månader.
 
Idag, blev dagen då "sista rycket" gjordes, och därmed kunde vi ta det djupa andetaget, pusta ut och konstatera (inte utan att verka förvånade) ... Vi är klara! 
Lister i tv-rummet är uppe, garderob och "röjarhörna/extraförvaring" är rensad, och alla sågar & borrar är på vinden! Vi har för första gången på 1.5 år, kunnat kasta hinkar och golvpapp och sagt " detta behövs inte mer"
 
Det kan vara för bra för att vara sant! Är det så att det bara är inredning som behövs? Jag är i total lycka!
 
Lyckan firades med en nalle till skrutten, en fåtölj (till Jocke) och en saffranskaka med kaffe ;) 
Nu ska vi bara bo!!
 
 
Pappa valde ;) ... Och betalade
 
 
 
 
Mini fåtölj, Mogges nya bästis
 
 
 
Det är höstrusk, och saffran värmer alltid! Premiär!

Konstig konst

 
Beslutet att bara ha "egen konst" och fotografier på väggarna känns helt rätt när temat "annorlunda" kliver in! Jockes Anaheim Ducks och min spritpenna-art-belly... perfekt!
 
 

Vad hände?


Alla är så söta och säger "du går ju bara upp på magen" ...
Och det har nästan gått till den gränsen att jag trott på orden..

Men ... så hittar man en sådan här bild och tänker:
"De djävlarna, jag visste att ni ljög" ..

Innan
 
 
 
"Efter" ... 


Hrm.. Bootcamp i Januari? 

RSS 2.0