Bästisar i familjen

 
Lasse och Mogge följer mig vart jag än går om det finns en liten chans att jag har mat i händerna. Idag stod en nyttig (?) tonfisksallad på lunchmenyn och mina två allra bästa katt-vänner vaktade gaffeln som hökar! 
 
Såfort man tittar på dem så tittar de bort ... Väluppfostrade :p
 
 
Jocke och Ester utbyter mode-tips
 
 

Bröllopsmakeup?

 
 
Det börjar bli svårare och svårare att få en snygg färg på basen, och anledningen stavas: kylan! Med hösten lyser endast solen med sin frånvaro och ansiktet går från red-gold-fresh till fifty shades och grey... Och inte på ett bra sätt :p
 
Nu är ljuset i tunneln nära och om bara några månader är det dags gör den viktigaste sminkningen jag kommer att göra: min egen bröllopsmakeup!
Frågan är nu: brun-utan-sol? Solarium? Spraytan? ... Eller white as hell?
Det lutar åt en kombination av de första två, eftersom foton ska tas utomhus och jag är lite rädd för effekterna av ett krispigt kallt dagsljus! :p
 
Jag kommer därför också bli kicks, Åhléns och makeupstores favorit-/mest störande kund! 
 
Så om någon sitter på ett dundertips på en bas som är täckande, naturlig, long lasting, fräsch, tunn och perfekt ton mot min hud, som jag dessutom inte redan provat - shoot! 
 
 

Ost och Idol

 
 
Som jag sa så blev det ost och vin ikväll i form utav en chèvre chaud, inte helt otippat, och lite bubbel. Tyvärr hann Jocke sticka iväg till gymmet innan jag fick hjälp med korken. Jag vill inte kalla mig jättesvag, men det var stört omöjligt att få upp den. Så vad gör man? Jag hade bara ett val och det var att ta fram hammaren, och se så enkelt det gick helt plötligt!
 
Jocke var hemma lagom till idol, tv-programmet som vi aldrig tittat på tidigare. Nu finns det en anledning däremot, hejja Emil!
 
Det gick tillslut!
 
 
 
Grabbarna var inte så intresserade Av varken chévre eller tv:n

Freakin friday

 
Äntligen helg? Dags för fredagsmys? Pizza eller hamburgare? Chips OCH godis?
Exakt... Det är fredag och dags att ladda upp med extra socker så att man klarar helgen!
 
 
Comfort-food
 
När blev avslappning, nöje och lyx en fråga om hur stor mängd kalorier man kan trycka på en kväll? Vi satt och pratade lite snabbt om detta här om dagen och jag får nog konstatera att detta gäller hela befolkningen? ... förutom de som går på någon slags diet då kanske, de som då får höra hur mycket slöseri det är med tid, när man kan "njuta istället"
Jag är definitivt inte den här senare personen, men jag önskar nog att jag var det! Mycket av det vi unnar sig idag handlar om det vi stoppar i oss, hur blev det så?
 
Med det sagt vill jag säga att jag är väldigt sugen på ost & kex... och bubbel!
jag menar... "Det är ju ändå fredag"
 
 
Socker, stress, spring i benen, koncentrationssvårigheter, och socker!
Anledningen till att jag oroar mig är, att varje dag som jag och Ester går till affären är det fullt med barn i 12-15årsåldern som är där och köper godis, chips och kakor! Det är inte små mängder som köps heller! Dessutom är  3/4 av barnen lite eller väldigt överviktiga, och det är lite skrämmande tycker jag. Måste vi ge våra barn pengar till godis så att det täcker för varje dag i veckan?
 
nuf' said! Trevlig helg
 
 
kontrasterande makeup från gårdagens look! Sotade ögon och nude-läppar

Mer makeovers

 
Fördelen med regn och snoriga barn är att man får utlopp för sin kreativitet genom att vara inne och ha tråkigt!
 
Så igår var det blommor och krukor som fick sig en makeover! Förra årets försök till en smultronväxt resulterade i alla fall i en jättefin kruka som igår fick nytt utseende :)
 
Även gamla växter fick en liten renovering, lite byte av krukor (från i julas..) 
Så lite nytta gjordes allt!
 
Work in progress!
 
Done and Done!
 
 
Smink me up!
 
idag var det min tur! 10min makeupen dög inte på långa vägar idag, trötthetstecken och tråkig ögonskugga behövde kraftigare tag! En eyeliner tre gånger längre än normalt och vinröda läppar satte lite liv i spegelbilden. Tyvärr höll läppstiftet tills fröken vaknat, som förbryllat stirrade på mig och sedan försökte ta mina nya fina läppar... Pfft! Jag gjorde det i alla fall :) 
 
 
Jag hittade för övrigt en gömma i garderoben igår. Den bestod av överskott... På lösnaglar, lösögonfransar och... Tamponger. Definitivt tiden innan Ester 😜😝 
 
Det är rätt skönt de här dagarna då man går inne och donar och plockar. Mogge ligger och tvättar Lasse i tvättkorgen så jag tar det som en pik på att jag borde boka tvättstuga! 
Jag säger då det, glam-mom deluxe liv, jag ska fan ta lite honung i mitt te dessutom!
 
 

Sdorig å stuvig

 
Veckan som gått har varit en liten pärs för damen hemma som har varit sjuk stackaren! Men hemmamys, mycket välling och krokar med smör har hållt damen glad och positiv! 
 
 
 
Färgsprakande kal
Jag gillar verkligen mitt jobb! Att få hålla på med sitt största intresse är en lyx! I tisdags arbetade eleverna med latex och bald caps och det kliade verkligen i mina fingrar när jag såg hur kreativa tjejerna var! 
 
 
 
Jag måste skaffa några timmar till per dygn, timmar som kunde ägnad åt kreativa makeuper och frisyrer! 
På tal om frisyrer så har vi idag haft genomgång med en ny säljare på jobbet. Det är alltid lika roligt med nytt, och uppdateringar! Jag gick från jobbet lite gladare idag, trots att jag egentligen var ledig! 
 
Körde på "långa lockar" dagen till ära 
 
 

"Ensam mamma shoppar..."

 
 
Ensam mamma, gräsänka, blivande frun Berlins lördag utan herr Berlin...
 
Joakim blev igår bortrövad i en buss som skulle ta honom på ett dygnslångt äventyr; svensexa! Det var svårt att hålla sig sista veckan men det var roligt också, att smyga lite:)
 
När grabbarna dragit iväg stannade Sandra på frukost. Vi hade bakat scones och bullat upp för en ordentligt mysfrukost, och alla spänningar släppte när bussen kommit iväg, och då fanns hela "buffén" till våran förfogan ;) underbart!
 
 
Jag fick en bild som talade för att alla mådde bra och hade roligt igår ;)
 
 
Stan som vanligt?
Det märks att det gör skillnad från (var)dag till (lör)dag, det är en lugnare atmosfär i trafiken och människor känns gladare och piggare! Jag och lilla fröken snorig tog en promenad för att köpa en vinterfilt och en present från mormor.
Jag fastnade på butik mini&Bo som har "emmaloppa" bl.a. Där hittade vi den perfekta presenten från mormor; batgirltavla från kollijox! En ram-inhandling senare och voilà:
 
 
Såhär såg den ut där den hängde i butiken:
 
 
Cheese&wine-diet
 
Då ska vi se hur tallriksmodellen såg ut igår:
frukost: scones, ost och juice 
lunch/middag: Toast chevre med honung & bubbel
Kvällsvickning: ost, kex & choklad
 
Adel kom förbi på eftermiddagen för att hälsa på Ester och mig, för att titta på lägenheten, och för att snacka en massa skit över god mat: underbart, med andra ord!
Gårdagen gick i franskt tecken och jag kunde inte ha varit gladare, ostar & bröd är definitivt "livets goda" :D Tack söta för besöket, det var jättemysigt, välkommen till Uppsala!

Bestyr, allt kretsar kring bröllop nu

 
Nu har det blivit ännu en "online-beställning", jag vet inte vad som hänt med mig, jag har alltid varit livrädd för att köpa saker över nätet men nu är det mer regel än undantag :O . Denna gång blev det kläder och tillbehör till brud och tärnor. 
Jag har alltid tänkt mig ett sommarbröllop i skira pasteller och dulli-dull-lull-lull. Men ju mer jag har tänkt på det desto mindre orginellt känns det. Jag älskar fortfarande tanken på sommarbröllop med happy-go-lucky-färger, men det har varit lite för många försiktiga tubklänningar, med rosa/aprikosa toner, i glada ostadiga sommarsverige. 
Nu lät jag nästan bitter där två sekunder, och tro mig det är inte alls så, men när man sminkat ungefär samma typ av brudsminkningar varje sommar i sju år och hört exakt samma önskemål från alla så börjar man känna att det kanske inte är det man vill ha... samma som alla andra.
 
Som punkt för mitt otroligt långa utspel om sommarbröllop så kommer vi till det jag egentligen hade tänkt skriva: tärnklänningarna är inte (!) glada pasteller, utan i en klassisk vinterfärg, med lite attityd! Och på något sätt har det varit hur lätt som helst att välja tärnklänning (till skillnad mot min klänning) eftersom mina tärnor är toksnygga båda två och kommer att vara fantasiska i sina klänningar!
 
 
Om att hitta sin form...
 
I alla fall, så ser det ut såhär på bordet framför mig, every womans fear... det fruktade måttbandet!
För att detta överhuvudtaget ska kunna gå att genomföra så passade jag på att prova ännu en variant av bubbel till brudskålen. 
 
Vän och ovän - tillsammans
 
 
 
Hobby-hemmafixarn´
Tack Panduro Hobby för att ni finns, efter några besök dit har jag nu dekorerat allt jag behöver, och med allt från snören till sprayfärg inhandlat så bör jag nu sätta köpstopp på den butiken.
...Bara en sak till behöver jag. Är det någon som vet om det finns ätbart glitter? (Klart det finns, men som man inte får glitter i tarmarna av?)
 
 
Bordsdekorationerna, och alla ljushållare, är tack vare...
 
 
Joakim frågade mig precis "Har du någon plats för alla glasburkar eller ska de stå här...?"
Det finns små spår av dukning/dekoration i hela lägenheten nu så jag kan förstå att han inte är så imponerad av mig just nu ;) 
Men det är snart dags ju, nästan, jag menar, 3 månader är ju snart!
 
 
 
 
 
Morgonmys i uppsala
Det bästa som finns är att sitta på golvet med mamma och pappa tycker Ester. Tjejen som står och går längs möbler tycker fortfarande att det är onödigt att vara ensam så långt ner på golvet. Men det blir jobbigt att stå länge så har man någon till hands så kan man enkelt ställa sig och ta en taktikvila innan man brassar på igen...
 
 
 

Sliten vecka

 
 
Då står vi här igen med fredag, fint väder och en helg framför oss!
I början på veckan så jobbade jag, och jag fortsätter att säga det; jag tycker att det är jätteroligt att jobba! Jag har två olika klasser med väldigt olika arbetsuppgifter men det är så roligt att jobba med grunder och avancerat samtidigt.
I tisdags så jobbade vi med "gamla ansikten" igen, grupp 2, och jag är så imponerad av hur grymma elever jag har!
 
Vi hann inte med någon genomgång så jag dök upp till undervisningen såhär:
 
 
 
 
Den dåliga hållningen bjuder jag på! Jag skippade ögonen då vi skulle på utbildning på eftermiddagen :p
 
 
 
The mama-tofs
Ester får ibland sitta och titta på medan jag tvättar håret men hon har sällan tålamod till att kolla på när jag fönar och stylar håret. Så när tålamodet tog slut fick det bli en 80-talstofs och tisha.
 
 
 
 
 
 
 
Dukning
 
Jag testdukade bordet här om dagen, och nu känner jag mig lugn! Jag blev tvungen att rådfråga Sandra lite och vi kom överens om några små ändringar. Jag ska köpa till lite färgade band och lite tyg, men sedan tror jag att jag får kalla mig klar. Jag väntar en beställning med små presenter som bör komma i början på nästa vecka =) 
Men temat blir romantiskt-lantligt (shocker...) =)
 
Nu räknar vi ner! Jisses, jag ska gifta mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
På tal om ingenting: Politik
 
Jag delar inte med mig av några åsikter på något sätt, åt något håll eller fördömer någon som tänker annorlunda. Detta är endast en rolig fel-läsning. Här om dagen fick jag brev hem i brevlådan från ett parti, därjag läste texten fel, vilket fick mig att skratta, och så tänkte jag "ja varför inte?"
Så jag öppnade photoshop och voila
 
 

RSS 2.0