Hej Göteborg!

 
Kursdags... Igen! Det går undan, och nu är tredje kursen avslutad! Jag trodde att 2,5 år skulle bli träligt men nu när 3/12 kurser är klara så känns det som att det kommer gå fort, kanske för fort ;)
 
nu nu njuter jag i alla fall! En trevlig kväll med kurskamrater och fixad frukost imorgon... Vad mer kan jag önska! 
 

Back to the 80's

 
Imorgon är det "back to the 80's-fest" på bolagsverket och jag önskar att jag kunnat vara där och hjälpt mammsen med makeupen. Tyvärr är det lättare sagt än gjort med fröken fräken i släptåg så jag gjorde en snabb tutorial som jag hoppas kan hjälpa någon ;)
 
"Let's go! Jag hörde att WHAM spelar ikväll, sångaren är såå het och jag tror att jag har en chans!"
 
 
1. Lägg en foundation, sommarfärgen ska tillbaka om det så är det sista du gör! Fuska fram färg, vi vet ju att solarium är farligt (haha...säkert) ... nu hoppar vi till ögonen!
Jag använde en klassisk kombination till ögonskuggan - blått och rosa! Jag är så poppig, I can't belive it! Tänk att all skugga ska upp till brynet, oavsett om du väljer en skugga eller flera! Jag valde en mörkare blå i ytterkant och en ljusare in mot näsan, och sedan en ljusrosa skugga upp till brynet och ut mot tinningarna! I'm so happening! 
Alltså... uppåt, utåt! 
 
 
2.Plockar du brynen? tönt, vi är inte kvar i sjuttiotalet, kom igen va!
Låt dem växa, more is more! Fyll i brynen och dra ut dem en bit ut mot tinningarna, lika långt som ögonskuggan! För att få en lite buskigare naturlig känsla, måla brynen tjockt och sudda sedan ut med en tops eller brynborste!
 
3. Make those cheekbones pop! Du var ung på åttiotalet, du vet hur man gör! Sug in kinderna och dra ett låååångt brett streck med rosa, rött eller indianpuder! Toppa med lite ljusrosa/vit highlight under ögat! WOW!
Läpparna: Rosa, cerise, lila eller orange! It's up to you! Kom ihåg att ju mer pärlemor desto bättre! 
 
4. Låt kajal markera ögonen ytterligare, runt hela ögat, i blått eller svart, och matcha med mascara i många lager! Har du ingen blå mascara (tönt) lägg ett tjockt lager svart mascara och dutta på blå ögonskugga i omgångar! 
 
 
 
Och till sist!
 
Ingen som är "något" har mittbena! ...och plattången är inte uppfunnen än, så fram med din gamla Elnett och en stadig kam för här ska håret upp till nya höjder! Tupera och spraya om vart annat, och samla håret mitt på huvudet eller i en så sned snedbena så att du riskerar en whiplash! Spraya en gång till, ozonlagret förhindrar bara oss från att bli sådär fräsigt bruna!
 
Now, DONE, let's go! Girls just wanna have fun!
 
 
 

The söndag

 
 
Om om att läsa en bok
Igår efter bröllopssminkningen så hade jag bestämt "fikadejt" med två vänner som jag inte träffat på flera år! 
Man vet vad riktiga vänner är när det kan gå år mellan gångerna man ses, men såfort man väl kommer sig för att sätta sig ner och ta en vanlig sketen fika, så känns allt som vanligt och hur naturligt som helst! Trots att det är 12 år sedan vi umgicks som mest (... Klingsta *hosthost*...) så känns det knappt som att något har ändrats! ;)
Men massor har ändrats, ingen av oss bor kvar, alla har jobb, hem, hus till och med, familj och en hel massa mer i sina ryggsäckar än när vi var 16 och 17 år gamla!
 
Bland annat så fick jag köpa en bok som en av mina vänner skrivit, något som har varit i hennes ryggsäck senaste åren, och jag kan inte ens försöka förstå hur jobbigt det har varit!
Som sagt, när vi ses så känns allt som vanligt men jag förstår att det har varit allt annat än vanligt för henne senaste åren. Att börja dra upp frågor och slita i det förflutna är känsligt och det är nog väldigt viktigt det stannar just där.. bakom oss! 
Att den här boken finns för mig att läsa, är fantastiskt och det är starkt gjort att sätta ord på känslor som frustration, ilska och uppgivenhet. Att slippa upprepa med ord, det som varit jobbigt, att kunna säga "läs den här istället..." Du är grym!
 
 
Så nu sitter jag här och läser... 
 
usch min vän, usch och fy fan för den där lille jäveln...
 
 
Fantastiskt att få läsa en väns tankar
 
 
 
Pappadagen
Pappa var hemma med Ester igår eftersom min lilla stockholmstur skulle ta så lång tid. Jag tror att det är någon som saknat pappa för det har varit en lite änglig tjej den här helgen. Man märker såfort det blir känslosamt och snuttigt, för då duger ingenting och helst av allt så skulle hon vilja sitta innanför skinnet på oss båda, samtidigt! Men så imorse när vi vaknade så var hela familjen samlad, och får man bara sitta i någons knä så blir det bra! Det bästa som finns är trots allt helgen! 
 
Pappa är hemma!
 
 

Stockholmsdagen

 
The wedding makeup
Det har varit en fantastiskt rolig dag i stockholm!
Vi kom igång lite sent med bröllopsstylingen, mycket pågund av att jag fick tråckla mig till hallonbergen, som inte gick så snabbt som jag hade tänkt mig... så trettio minuter efter avsatt tid så var vi igång.
Jag och Angelica är ett bra team och på 1½h hade vi makeup, hår, klänning och smycken färdigt, phew! Bruden blev jättevacker!
Jätteroligt var det i alla fall, det har blivit några brudmakeuper den här säsongen och jag skulle inte ha någonting emot att ha det som heltidsjobb... men eftersom ingen gifter sig på en tisdag eller torsdag så får jag nog behålla det som hobby/extra-extra =)
 
 
 
 
Doktor Christer...
Igår, liksom idag, var jag ju också i stockhom! Jag hade en date med fröken Abraham. Vi letade skor till dagens bröllop, lunchade på Jensens, tog ett glas vin och... så hade vi ett besök bokat hos doktor Christer. Det är flera år sedan nu jag var där, men i och med att det nalkas bröllop och mammahormonerna spelar mammakroppen (ja.. den får heta så nu...) ett spratt så kände jag att jag behövde en "piff" innan december. Jag var väldigt nöjd som vanligt, men på kvällen såg det ut som att jag fått en snyting på läppen :P Tur att det är helg och det har lite tid att lägga sig på! 
 
Bilden är från igårkväll
 

Tuppen och jag!

 
Godmorgon lördag!
Det kändes som ovanligt tidig lördag imorse när klockan ringde klockan 06.00! Kanske kändes det som ett straff, egenförvållat av att vi satt uppe och pratade och tog ett glas vin efter att Jocke kom hem vid 23. 
Som svar på din fråga: ja jag är torr, det får man vara när man har småbarn! Då får man tycka att 00.00 ÄR sent, när man aldrig vet när bebis-klockan kommer att väcka en dagen efter! ;) 
 
 
He is back!
Det var så skönt att få hem mannen, herrn, karln min ;) och han hade presenter med sig! 
Min plånbok blev ju stulen för några månader sedan, men nu har jag en ny :)
Och så fick jag en berlock för att jag varit ensam med Ester hela veckan (världens finaste man har jag)
 
 
 
 
Nu är jag påväg till Stockholm. Angelicas bror gifter sig idag och vi har fått äran att göra makeup och hår :) så nu sitter jag på tåget, efter kaffe nummer två börjar jag nu bli människa igen  och jag hoppas att ögonen vaknar till liv snart :) 
 
Jag fick i alla fall användning för min nya mössa! 
 
 Ester är supersnygg i sin också! 

När det är kallt ute

 
Då får man mysa ner sig i filt och snutte!
trots regnrusk försöker vi hinna ut mellan skurarna! Rätt så mysigt, tycker vissa ❤️
 
 

Om ögonskuggor


Jag önskar att jag kunde säga att jag är kreativ och färgglad när det gäller makeup och ögonskuggor, i alla fall när jag sminkar mig själv. Tro mig, jag har vid flera tillfällen gjort tama försök att fixa en riktigt färgsprakande fiesta ovanför de små spretiga fransarna, men inser att jag inte äger en enda skugga för ändamålet!
(om man räknar bort paletterna som jag bara använder när jag jobbar...)

Så... 40 shades of brown, så kan man sammanfatta min skuggkollektion! En liten brytning av lila finns att hitta vissa dagar, men annars så är det fantastiskt beige... 
 
...saken är ju den att jag trivs jättebra i naturliga färger, men jag tycker själv att det kan bli tråkigt!
 
 
Trots all inspiration från höger och vänster  så gillar jag ändå min "comfort zone", och återkommer till brunt, kanske känner jag mig lite daredevil och blandar in lite lila "för att jag kan".
 
Kontentan? ... Jag behöver någonting nytt! Jag tror inte att jag får medhåll från Jockes sida däremot   :p
Det kan bli en julklapp till mig själv
 
 
 
Frågan är bara... Vad? 

På tal om JPG

 
Jag gick in på lindex hemsida bara för att jag blev så nyfiken på vad som kommer i JPG-kollektionen, och jag blev helt såld!
Det är rätt många kedjor som har haft gästspel av kända designers men det har aldrig varit något som jag känt varit "wow"! ... kanske är jag lite tråkig när det gäller färgsprakande mönster ;)
 
men Jean Paul Gaultier har gjort en Supersnygg kollektion för Lindex, några favoriter:
Som sagt: mycket snyggt! Det lyser JPG över design, mönster/färg! Klockrent
 
Den här tröjan vill jag verkligen prova
 

Tjejhäng

 
Idag slog shoppingsuget in och jag och fröken fräken gick ner på stan för att hitta något fint till vintern. Jag hittade en söt Overall på KappAhl men vill gärna dubbelkolla med pappa först :) ... Plus att jag hittat en på nameit.com och kan inte riktigt bestämma mig...
 
Jag har dessutom hittat en julklänning åt Ester som jag ska kolla efter nästa gång vi är nere i Lysekil! 
 
Kändes eventuellt lite dyr dock...900kr, och hur länge har dem en overall I den här ålder, några månader?
 
 Jättesöt julklänning som jag såg på babybooms hemsida!
 
 
Jean Paul Gaultier - rosa bandet
På lindex hittade jag en tröja till mig själv, så nu har jag i alla fall något långärmat ...
och väl framme vid kassan såg jag att de sålde jättefina rosa bandet armband signerade JPG! Jag brukar försöka köpa något mer än de små rosa banden och iår tycker jag att det är många butiker som har mer än bara band och ... Kanelbullar?
i alla fall så köpte jag en reflex och ett armband :) 
 
 
Så ska du köpa ett armband den här månaden, köp ett sådant här! 
 
 
 
Och slutligen, Kollijox!
Som jag tidigare nämnt så har jag för första gången i mitt liv blivit förälskad i en konstnär! Senast så köpte jag en Batgirl tavla och idag när vi gick in på "mini&Bo" i Uppsala så blev jag kär i bl.a. Den här! Så nu ska vi bara hitta en passande ram
 
Jag köpte den vänstra :) men det finns massor av fina bilder i samma tema! Besök kollijox på instagram!

Restaurang Arom

 
Gräsänka to be 
Joakim ska iväg med jobbet och jag och Ester och skabbröderna är för oss själva. Så idag passade vi på att umgås och göra något annat än att bara vara hemma, så Joakim bjöd på lunch/middag på Arom.
 
Det blev hamburgare... En stor hamburgare...
 En Jack Daniels burgare med extra allt! vi rullade hem och nu sitter vi i samlad trupp och myser till en kopp kaffe (varning för lättja)
 
 
 
Det är höst ute
 
Alla årstider har sin charm! Just nu är det kallt och ruskigt väder ute, med det är fullt med vackra färger på löven och man börjar längta efter te och mysiga filtar igen!
 
Mina hjärtan går och pratar nappar, strumpor och löv!
 
 

Bakar

 
Det är ju kanelbullens dag idag.. Så därför har jag bakat idag. Däremot så blev det en sockerkaka istället...
 
 

Doktorn ordinerar

 
 
Skabb...
yes, veterinären kunde konstatera det vi trodde att vi redan visst... Öronskabb! Nu ska de små lortkatterna behandlas två ggr/dagen i en vecka så hoppas vi på att vi får bort detta! 
Fantastiska människor det finns som verkligen brinner för att hjälpa andra, oavsett om det är människa eller djur :) tusen tack för hjälpen!
 
Vickning med vin

Rebecka och jag hade bokat upp oss till fredagskvällen, och jag fick komma ut några timmar! De håller på att renovera hemma och får superfint, det är någonting med äldre lägenheter som jag finner så otroligt charmigt! 
Det blev lite vin och lite snittar, svettiga ostar och en hel del babblande :) 
 
 

Finally friday

 
 
Glåmigt väder, trist och trött
 
Efter en minst sagt kämpig natt med en ledsen liten tjej så somnade hon äntligen till vid 05.30, för att vakna vid 8.30. Och förlåt alla känsliga lyssnare men vi kan säga såhär: "Sömn och fullt i småtarmarna går inte ihop"! Men problemet löste sig själv, två gånger faktiskt direkt på morgonen så  nu snusar hon sött i sin säng, och jag hoppas att hon sover länge. 
 
Tråkigt småregnigt väder gör att jag håller oss inne idag, inga mer förkylningar! Vi får besök om en kort stund så jag passar på att skura ur köket och och även ansiktet! Min bästa vän idag förutom heltäckande foundation finns i instagram: nämligen filter! Så... Nu kan jag inbilla mig att jag ser ut såhär, utan synliga linjer och porer, fantastiskt!
 
 
Som syskon!
Lasse och Ester leker och bråkar dagligen nuförtiden! Vi har sagt sedan länge att de där två kommer att bli bästa vänner när Ester växer upp, och det märks tydligt en växande "hatkärlek"! Ester kan inte låta bli att pillra, smeka, dra och slita i Lasse, som svarar med samma mynt. Den enda skillnaden är att Lasse har klor, och han är inte rädd för att använda dem såfort Ester får övertaget. Det hörs när han har vunnit kan man säga, och idag syntes det även en tydlig vinnar-rand i Esters ansikte
 
Förresten... igår upptäckte vi att Mogge (och förmodligen även Lasse) har fått öronskabb (uääck). Stackars Mogge kom och la sig i mitt knä och kliade sig i örat och skakade på huvudet. Han är väldigt bra på att säga till när det är någonting, både när det gäller mat, ont, faror och liknande. Som tur är har vi en vän som är veterinär som skulle hjälpa oss idag så att vi får bukt med det. Det måste klia oerhört mycket och det är lite småsnuskigt också blotta tanken! Men några veckors stenhård medicinering och en massa godis så ska vi nog klara det här också. Lasse den litte smittohärden har tagit med sig både mask och skabb in i den här familjen :O 
 
 
Lasse ligger i vagnen och parerar Esters nyfikna fingrar! :P
 

Den är provad

 
 
... Och den passar! 🌸
jag fick hjälp av en väninna att prova att snöra ihop den ordentligt! 
Sneakpeak:
 
 

Jag föll dit

 
 
... Så nu blev det Pinterest för mig också, i alla fall fram till december!
 
Moodboard med tillgänglighet till oändligt många bilder! Det är precis vad jag behöver! Här är några bilder jag fastnade för direkt, som beskriver känslan jag vill ha
 
 

Wedding coordinator


Jag har en jättefin vän som hjälper mig med jättemycket kring bröllopet! Alldeles nyss skickade hon några bilder som hon pinnat från pinterest, bara så att hon och jag skulle vara "på samma blad"
Vilken stjärna! <3
Tack Sandra!
http://www.pinterest.com/sylarsson/berlins-br%C3%B6llop/

Nytt hår, nya produkter


Det finns så många saker som jag tidigare tog för givet, som numera känns som en lyx som måste planeras in långt i förväg. En av de sakerna är: håret!
Det låter kanske överdrivet men min stora torrvåffla till man behöver mer än en snabbtvätt och stormblåsning för att ligga på plats!
Så idag har Ester fått suttit bredvid mig med ett halvt dussin majskrokar, medan jag snabbt kastade håret över badkarskanten för proceduren: Schampo, balsam och färgbombsinpackning! Som tur är så tycker fröken numera att det här är jätteintressant, speciellt när jag sedan går runt med en handduk på huvudet hemma.
Sedan leker vi Carola och "fångad av en stormvind", som tar dubbelt så lång tid som vanligt.. men det får det vara värt sålänge det blir gjort! Nu sover tjejen och jag får tid till plattång/locktång, what not :P

För att komma till saken så måste jag lyfta schwarzkops hårstylingserie "osis" som doftar underbart och fungerar fantastiskt bra! Jag har använt dem ett tag nu och är supernöjd. Skolan har nu valt att plocka in schwarzkopf och jag tycker att det är en jättebra idé! Det finns mer än bara "dust it" alltså=)
 
 
 
 

RSS 2.0