Celebration

Winterfood?

Det blev en lugn eftermiddag/kväll här hemma =)
Lite god mat... jag testade något nytt
Indian Chicken a la moi med curry och kokosmjölk
men med rostade grönsaker och cashewnötter.. till pasta=)
Det lät som att det var gott och jag måste nog säga att jag är nöjd med mitt första försök på kokosmjölk så den åker in i kokboken =)



Packa väskan

Imorgon drar Jocke.. ut ska han!... eller ja riktigt så dramatiskt är det väl inte, han ska till lysekil och jobba en vecka och jag ska sova hos Jenny imorgon så vi ska väl båda hemifrån några dagar:P

Jag jobbar däremot hela veckan... poopers


Fira!
Dessutom, blev det ett glas vin och lite "extra" att unna sig till efterrätt idag eftersom Herrn fick jobbet han sökt! Sjukt skönt! Grattis ! :D



Ännu en ledig dag

Sovmorgon

..Nja, nästan! Jag duckade tvättstugen eftersom jag som jag kallar det försov mig (dvs inte en trumpet eller orkester i världen förresten hade kunnat väcka mig)


Men 10.10 och jag är uppe, har plockat upp tvätten från torken, ätit frukost och fått på mig ansiktet och ska nu ner på stan.. ärendedags! Telia förvånar ... och inte på det positiva sättet, så nu ska jag ner och ställa några frågor till dem, jag gör just nu allt jag kan för att behålla lugnet ;P


Jag är lite småslö.. så det betyder bara en sak; mer makeup!
stylo yeux Waterproof liner från Chanel får fylla i den färgen som jag just nu saknar :P Inliner är ingenting jag normalt använder men idag är det det enda som hjälper!





What's cooking?


Ledig dag
Varför går de så fort? De där lediga dagarna som man bara ska slappna av och göra ingenting på? :P
Samtidigt, när ska man hinna med allt det där man inte hinner med dagarna då man jobbar? ...


... exakt!
Så.. stora sovmorgonen (11.00) blev uppladdningen inför dagens göromål. Jag skulle skriva in mig på en nation idag, det var nu bestämt! Jag har sagt detta i två veckor nu så vi kände att det var dags, speciellt eftersom Anna ska ha sin stora hemska (internt;)) fest imorgon! Och detta på en nation!


SÅ... Nationen avklarad!
Jag är återigen student! =)



Städa =)
Det blev en snabbstädning och massor av tid att förbereda maten
Idag blir det laxplanka med gräslöksås..
Wie


och sedan träning.. det blir ett monsterpass idag! Jag känner att det är mer än ett måste! Jag ska försöka stå emot potatismoset så gott det går.. vi får se!


Date?
Om några veckor har vi träff med jobbet, och just nu känner jag mig som ett barn som räknar ner inför jul, jag kan knappt vänta!
Mycket för att jag vill få looken presenterad en gång till, se nyheterna som ska komma och höra om "framtidsplanerna" för företaget!
Internet är ju en sådan där bra och farlig grej, för man kan (och måste) ständigt vara uppdaterad om vad som skall komma. Nu vet vi det.. men inte varför, och vad de innehåller och vem som ska ha, och när de kommer.. ja.. jag har gjort mig förstådd!
Att vara före kunden i vetande är inte det lättaste idag, speciellt inte om de är nyinflugna från Japan eller Usa..
Men som sagt, det ska bli spännande!...
packa badkläderna! :D

Söndag som alla andra

Eller.. invigningarnas helg kanske jag ska säga!


Jag har spenderat helgen på NK... och det har varit en riktigt bra helg enligt mig! Bra rush, trevliga människor och många nyheter! Vi fick i fredags in vårlooken, och äntligen är ordet! Och det går som en bongotrumma bland stockholms fashionistor som sedan efter jul varit på oss med frågor om "när, hur, var" ... Så.. som sagt, fullt ös och bara glada miner!


Jag själv gjorde en halvvariant av looken i fredags då jag lite vågat körde på en "mörk hallon/maroon"-färgad look på läpparna! Jag vet inte men mörka ögon kontra ljusa läppar är mer min melodi inte sant?


old style isn't quite my style.. jag önskar det dock



Träningsväskan

Har varit med mig var jag än gått i helgen... men den har endast öppnats två gånger. Jag har spenderat helgen hos Jenny då jag har haft ett minst sagt intensivt pass på jobbet. Men.. imorse tog jag mig för och gick upp kl.08.00 trots att jag började tolv, bara för att hinna med gymmet! 9.30 tänkte jag, dåå hinner jag träna en timme och basta, duscha och ta all världens tid på mig innan jag behöver börja röra mig mot jobbet...

Ett problem bara... SATS hötorget öppnar 10.00 på söndagar.. pooo!


Men jag hann med ett kort pass med lite cardio (som jag har lärt mig att jag ska säga :P) och.. jag invigde min nya träningstopp som jag fick av Mia, Stefan och tjejerna i julklapp! Riktigt snygg! Jag är inte van "bara axlar" eftersom jag tycker att jag ser ut som en brottare då.. men den här var riktigt snygg och med inbyggd träningsBH var den ultimat! Tusen tack!





Bortskämd?
Smsande är rätt vanlig syssla när man har 6mil hem och ska planera mat/kvällsgöra etc.. 
Och jag är ju av den lite lätt kontrollerande sorten när det gäller tider och "att veta" (Jenny flinar när hon läser detta) .. så när jag fick ett sms där det stod " Jag fixar middagen jag, allt du behöver göra är att komma hem" .. så visste jag inte riktigt om jag skulle kallsvettas eller bli överlycklig över att inte behöva göra mat direkt när jag kom hem...


Jag gjorde mitt bästa... jag ska bli en bättre människa tänkte jag, och jag skaa kunna slappna av och låta någon annan stå framför spisen.
Så.. när jag kom hem, stod maten på bordet, ljusen var tända och allt stod redo och klart för mig att bara sätta mig! Det tog en minut, kanske två (tills hungern tog över) så jag kunde slappna av och inse att jag har det grymt bra! Nästan så att jag är lite bortskämd.. det känns bra! ;)


Och den stora frågan kvarstår?
Är det värt att köpa en espressomasin? Vi dricker kaffe som att det vore vatten här hemma och inte nog med det köper man 2-3 kaffe om dagen på jobbet.. behöver det bli dyrare än det redan är? ...


... men det äääär ju mysigt med en cappucino baristastyle (typ:P)

Any advice?
Tassimo, 70% på NK... Mjau



Tågmys?

Så var man påväg nedåt igen! Dagarna går så fort när man gör så lite som möjligt och äter så mycket man orkar :p

Kort: en helmysig "helg" med familjen! Precis vad doktorn ordinerat :D

Nu har jag försökt fått mamma och Janne att ta vid där de slutade med sin GI-livsstil. De var grymma när de körde sist så jag tror att det kan bli ännu bättre den här gången! :D

... Nej, om man skulle ta sig en lunchpaus :p


Norrland oh yes!


Det är väldigt stor skillnad på stockholm och sundsvall måste jag säga! De där jättevarma sköna skorna som jag köpte förra veckan kändes mindre varma idag när jag tog mig in till stan.. :P Men lite vinterskap är bara mysigt, eftersom jag åker hem imorgon igen ;)



så såg utsikten ut igår på väg "hemöver".. och jag har druckit väldigt många "värmande kaffe" sedan jag kom!


Birsta
Nu är Kellie hemma, vi har ätit mellis och ska ut och kolla på lite nyttosaker! =) Mamma skulle kolla på lite exercisegrejer och jag vill helst in på IKEA.. jag saknar lite småsaker till köket!

Monday morning

Snön ligger vid på taken
- Endast Fanny är vaken!


Lite så kändes det efter att mamma och Janne dragit iväg till jobbet tjugo i sju och jag ligger vaken "ifall att Kellie skulle vakna"..


Men jag märkte när jag gick in till henne vid halv åtta att inte ens en mindre jordbävning väcker den damen ;P Jag fick upp henne till slut, vi åt lite frukost tillsammans, pratade om pojkar, om skolan och fritids! sjukt mysigt! Det lockades lite hår, snackades lite mer om killar och vem som är ihop med vem, och vem som är kär i vem (sekretessbelagt ;)) och sedan var det dags att skicka iväg den lilla till skolan.


Jag inser iof nu när jag skriver detta att jag tycker att hon blivit rätt stor, speciellt när hon tog mitt mobilnummer och ska sms:a när hon slutar skolan! Gulle!


Nu.. ska jag hoppa in i duschen och sedan röra mig inåt stan! Ikväll är det jag som lagar middag åt familjen G/T ! =)

Bak(is)ofram

Så var det söndag "morgon" när man vaknade ... Lite mindre pigg än igår och med lite mindre i minnet!

Det blev en kväll i den klara dryckens tecken .. Och det blev mycket :p Joakim hade middags-get-together med pojkarna på snärkes och jag hade self pampering kväll hemma. Lite vin och lite choklad senare var dessutom klänningen på och partyskorna redo!

En mycket bra kväll! Tack Elfström, t-pain (var det enda namnet jag fick) , basse, Jocke och alla andra jag inte kan namnet på!

Frukost & tåg
Oavsett en mycket onyttig lördag kan man ju försöka att avsluta helgen lite nyttigare . Så det blev en powerfrukost med yoghurt på kvarg, kokade bär och rostad havregynsblandning! Yum


från A till Ö



Lördag ja

Så var det lördag.
Dagen då man skulle få äta vad man vill ( dvs. för min del, samma som alla dagar)
I vilket fall som helst så var det bestämt att café Linné var stället man skulle gå på (man=vi) Så det blev trots någorlunda ledig dag en klocka ställd på 8.00.
Pigg? tillåt mig skratta. Men är det sagt så är det sagt, och det skulle bli mysigt!


En frukost i lördagsmysets tecken naggades lite i kanten när T.O (internt) gjorde mig lite småirriterad vid beställningen. "Vi har den erbjudande på frukost, Kaffe, Smörgås och juice 49kr" Perfekt säger jag och frågar om jag kan få en äppeljuice som står där ... "Nej, bara den här apelsin".. ... Jaha, säger jag, men jag tål tyvärr inte apelsin, så vad kostar bara en kaffe och smörgås då?.. "Vänta lite... Macka plus kaffe... 52 krona"..


...Eh..?


Jag tar en juice också, men du behöver inte öppna den..


Han blir lite irriterad när han inser att han INTE ska få panten på flaskan som han precis GETT BORT för 3kr billigare.. shame shame!.. Men snälla farbror.. om du ska vara negativ på lördagsmorgon och lite vrång, så kan du inte räkna med annat än att jag kan spela spelet lika bra (om inte bättre) än du..


SÅ Jenny fick den när jag kom till jobbet ;) ... muppmänniskor har jag inte ork för!








SNÖ?
Ja, se på tusan det har småsnöat hela dagen idag, och när jag satt på tåget imorse kände jag mig inte piffigast i stan. Men jag har varit på strålande humör hela dagen idag! Det var möjligtvis den lilla tabben jag gjort några minuter efter att jag slutat som fick mig att skämmas, men också fnissa lite åt mitt misstag.

4min över fem ser jag en kvinna i en väldigt fin päls ta plats vid disken, jag står vid detta tillfället och skrattar med Jenny och Hanna, som också har slutat. men jag pausar och går fram till kvinnan "Hej, kan jag hjälpa dig med något"....

Det kanske jag inte skulle ha sagt, utan jag skulle nog ha känt igen min högsta chef som var där för att kolla disken.. ooops.. Poopers!



Men.. vidare
Nu är det klänningsdags.. drog på mig en "gammal" trasa, massor med bling/läderarmband och hoppas på att ingen ser att jag återanvänder! :P Men.. med samma makeup som kl. 8.20 imorse tycker jag att jag gjort det bra?



Bubbel och klackar?
Så.. nu sitter jag med ett litet glas bubbel och ska snart ringa en taxi (har sjukt ont i fötterna redan, bara efter att ha tittat på skorna... :P) såfort jag har fått klartecken från grabbarna som är på Oasis. Bubblet har sjunit ner lagom i magen och lagt sig så fint bredvid smakprovet av gårdarens kladdkaka.. och faktiskt, lyssna på denna; grand failior! fantastiskt ogod! ... ledsen älskling, jag läste inte receptet som jag skulle :S
Nederlag av det stora slaget..
Men ett glas bubbel till så är det glömt!




imorgon blir det sundsvall!

en fredag då jag känner...


Att när jag är som allra grinigast, när jobbveckan har tagit alla krafter ur mig och jag går hemåt trött och lite småååsliten och förbereder mig på en tidig kväll i tysthetens tecken..
Så är det sista jag räknar med att öppna dörren och se tända ljus, höra en nedsänkt mysig musik, och ha en grymt snygg kille i finkläder och en soffa som ropar mitt namn! Dessutom serveras en enkel kvällsmåltid bestående av kex och ost. Att inte le och bli lite rörd är totalt omöjligt och en kram suddar ut alla tidigare förklarade negativa känslor!.. Tack snygging! ..du är överlägsen!


...


Och nu vidare...


Det är fredag!

Det är dagen då förfrågningarna om sminkningar, sotningar och "jag ska bara ta lite parfym" hägrar på avdelningen. Och vem är jag att säga ifrån, det klart att man ska vara påspacklad och duschad i doft, det är ju helg! ;)
Så.. med den vetskapen gick även jag till jobbet imorse med en ordentlig sotad look och här och häpna.. klänning! Jag vet, jag blev också förvånad! :P
Men dagarna går segt nu innan vårlooken kommer, men jag hittade tag på Estée Lauders look också.. och som sagt, det tråkiga är att alla håller sådan blåkoll på varandra så det är svårt att hitta "originella" looker.. Men Estée är alltid "vackra" och klassiska=)




och just... the friday look!


Men ingen utgång, den sparar vi till imorgon, då blir det jag och "the boys" på uppsalas gator, vi får se hur den kvällen slutar, men det jag vet, är att det blir sovmorgon på söndag! :D Yay


Mitt i natten bakning?
Nej... sängen kallar, det är sjukt svårt att bara gå hem och sova även om man är dötrött.. Hela dagen kan ju inte försvinna bara sådär.. Så vi väntar bara på att mitt försök till kladdkaka avec mintkrokant ska svalna lite så att jag kan knöka in den i kylen ( Jocke har "ätardag" imorgon och jag säger inte emot) och sedan blir det stora snarktävlingen! :P




Over..


and..


ZZzzzzzz






ps.
Jag är bortskämd!

vår i januari?

Det är vår... snart... om en stund.. nej?



Man kan inte låta bli att blicka mot ljuset i tunneln när det redan, halvvägs in i januari börjar ploppa upp vårlooker från diverse märken. Sedan att kunder har frågat efter dem sedan i december är ju en annan sak (Ja.. vi vet att ni läser bloggar och tidningar ;P)


Så nu har i alla fall även jag börjat att bli otålig på Chanels look. Nog för att man har fått sett färgerna och klämt lite på dem men nu är det dags att ta bort höst och jullooken från sminkväskan och sprida lite glädje med nya fräscha färger! Vårens rouge är ett av de bästa besluten att skapa på länge, och som alltid är läppglans och stift klockrena! Vi hoppas att alla ska tycka som mig nu ;)


Jag har gjort lite jämförelser med andra märken, vad tycks;



Chanel:
Kommer med "Harmonie de printemps"


En mer subtil vårlook än förra året, lättburna färger som passar alla..
4skuggan kommer jag förmodligen att bo i!


Christian Dior:
Garden party

En väldigt söt och vågad look. Ett plus för de gröna tonerna, de är väldigt mjuka (räkna bort den gröna längst upp i fempaletten) .. Ett minus för att lila i princip alltid är i Diors looker. Som jag sa när looken kom; den är vääldigt fin och jag skulle utan tvekan kunna ha skuggorna i mitt badrumsskåp för att de är fina att kolla på, men grön och lila ögonskugga är inte för moi. Kanske efter en solsemester ;)


Lancôme
Roseraie des delices

Återigen; skira ljusa toner... men också; grönt!
Jag förstår absolut tänket, och många märken kör på mönstrade rouge i "limited edition" förpackningar etc.

Och det tror jag på.. MEN... ljusgrönt läppglans? och hur snygga nyanserna än må vara på de blågröna paletterna så är de inte för alla..Men resten av looken är jättefin!

Vi kan konstatera att grönt och "baby pink" är vårens satsningar!


YSL
Candy face
Även här, surpringsingly så ser vi rosa som en vald vårfärg. Dock vet jag inte riktigt om jag ska tolka det som att YSL är dem som gått ut och "skapat" vårens trender, eller om det är så att de är sjukt snabb på att kopiera bara. För deras vårfärger på nagellack ( hör och häpna) Är; grönt, mörk aubergine, rosa och korall. Dvs. ett väldigt ihopplock av Chanel och Dior...
åter igen; vårfärger, sällan några jätteöverraskningar där (kommer dock ihåg vår/sommarlooken 2008 från Lancome.. mjau)

Överraskningen för i år är som sagt den här grön/blåljusa nyansen som sällan brukar sträcka sig längre än just Lancôme =)


Mer kommer...


Men nu går vi vidare..


Mitt nya liv!
Ja.. som alla andra så är jag inne i den tiden då jag ska förändra mitt liv..(för gott)..
Däremot så har jag varit inne i den här perioden i en dryg månad nu... 6 veckor för att vara exakt. Problemet, som dök upp.. heter jul! Och med jul kommer mat, och i detta fallet också en pojkvän som hamnade på akuten och blev liggandes i nästan två veckor! Så... när man inte får träna, när det finns massor med left overs från jul och man vill "sympatisera" med den man tycker om.. tränar man då?


Svaret är; hahahaha.. vad tror du själv?


Menne... nu är det dags, kosttillskotten står framme och öppnas för jämnan, han i andra änden rummet klockar måltiderna och jag försöker endast göra det jag kan för att hjälpa till så gott det går. Varannan måltid Jocke äter, äter jag! Det är kolhydratsfritt, sockerfritt och proteinladdat!
Jag har äntligen börjat få träna armarna, så nu jäklar ska jag snart få flyga (tydligen säger man så inom "träningsvärlden" när man har breda...sådana där muskler under armarna, bak mot ryggen)


... jag är sjukt bra på det här :P
Men, jag ska bli! Muskler är bra, kondition likaså, barbapapalocken ÄR ute! Det är bara att inse!


På tal om förändring:
Jag hittade en gammal bild (sommaren 09) då jag hade ungefär samma längd på håret som nu, men lite mörkare, vad tycks, är det något att satsa på?


(jag älskar när datorn vägrar göra som jag säger.. just nu verkar det var väldigt svårt att få bilden att inte ligga ner... så vrid huvudet lite:P)


RSS 2.0