Esters dag!

 
Dopet!
 
idag döptes vår lilla tjej, här i Uppsala, helga tref. Kyrka! Vi har haft en jättemysig dag med alla nära och kära, och massor av mat! ;)
 
Ester hade samma dopklänning som pappa hennes döptes i, en jättefin tradition som vi gärna ville ta del av!
 
Kim är nu gudfar/fadder till Ester och var med framme i kyrkan och höll i lillprinsessan :)
 
 
Och mycket fika blev det!!
efter några veckors bakande var jag imorse äntligen klar! temat "rosa" gick inte att ta miste på och jag tror att det sprutar grädde ur mina öron
 
 
 
 
Lilla  fröken har fått så mycket fint Idag! Vi sa precis när vi tog Ester på en promenad att vi har så fina vänner och känner oss så lyckligt lottade!  
 
 

Ensam på ett tåg


Visst är det konstigt?

För ett år sedan var det det bästa jag visste, en stund av flykt, att sitta på ett tåg några timmar alldeles ensam och bara förkovra sig i egna tankar och förväntningar. Jag har alltid varit väldigt beroende av "egen tid", något som Jocke är fullt medveten om, och alla andra vänner i min närhet också för den delen.

Att försvinna en stund, att resa iväg och lämna "hemma" bakom för en stund, har alltid varit väldigt lockande för mig. Några dagar räcker alltid men det ger en tid att tänka, att ställa sig vid sidan om vardagliga perspektiv och problem... och faktiskt hinna sakna det man åker ifrån.

Ångesten
Men nu är någonting annorlunda. Något har hänt senaste tre månaderna.. ångesten infann sig i samma sekund som jag lämnade lägenheten och insåg att jag inte hade en lite tjej i min famn. Jag har på något sätt vuxit ihop med den lilla människa som för drygt tre månader sedan kom till oss, ny i våra liv.
Att vara ensam, har jag upptäckt är väldigt ensamt, kanske rentav så skapar det en känsla av tomhet och otillbörlighet. Jag sitter på tåget mot göteborg och får en lätt känsla av deja vu, jag kan det här, jag vet hur man gör... men det är inte på samma sätt.
Det är en bittersöt känsla jag upplever just nu, jag är ensam, jag sitter med ett glas vin och en väldigt lång playlist och tittar ut genom fönstret.... Det ÄR skönt, det ger mig den där känslan som jag vet att jag älskar så mycket och varit lite smått beroende av senaste 26 åren,

Men... jag saknar någon! Och inte bara någon jag saknar det liv som jag själv skapat tillsammans med den man som jag lovat att alltid vakna upp bredvid, att alltid älska. Och ja, det gör jag, jag älskar dem båda och att man kunde sakna någon efter några timmar är för mig obegripligt, eller va, obegripligt, fram tills nu...

Jag är fast nu, jag har insett det! Ni har mig i mitt grepp min underbara familj och jag släpper er aldrig!
 
 

Baka X3

 
Jisses... Mycket trevligt besök den här veckan och därför mycket bakning! Idag blev det småkakor och äppelpaj
 
Med rosa socker och kristyr
 
 
Äppelpajen! Det var vår vecka och det fick bli en snabb lösning efter en lite... svettig dag!
Rikard & Sandra klagade inte dock! Allt är gott med vaniljsås ;)
 
 
 
 
Och detta är gårdagens muffinsbak
-till prästbesöket och "grabbfikat" :)

Mamma-flätan

 
 
Frisyrernas skäms-fläta!
Såhär ser den ut, den inbakade flätan som suttit sedan jag tvättade håret igår! Min räddning när jag börjar få ont i huvudet efter snodden som suttit på nästan exakt samma ställe i... tre månader nu!
 
Jag har upptäckt att det är stört omöjligt att ha håret utsläppt på dagarna! För även om min lilla fröken inte vet om det själv, så har hon starka nypor, och det har ibland varit allt annat än lätt när håret slinker in mellan hennes fingrar! 
 
Jag hinner lagom stormblåsa håret efter jag tvättat det, upp i en fläta och där får den sitta, hur länge, det är det ingen som vet ;)
 
 
 
 
Den är inte vacker det är den inte... men ack så praktisk!
 

Städning och sovning

 
Sådär... två månadet drygt efter 20-dag-knut så har jag fått ner gardinerna från tv-rummet.
De svarta gardinerna med röda julbockar har nu bytts ut mot lite enklare helgråa längder! Skönt!
 
 
Det är lite svårt att knäppa i motljus men såhär blev det
 
 
 
I egen säng
Ester var väldigt trött igår efter monstersprutan hon fick hos stora stygga doktorn, och det blev en tidig kväll igår! Hon sover lite oroligt på nätterna med mycket huffande och puffande så sköterskan på BVC rekommenderade att vi provade att flytta henne från mig på nätterna och dagarna så kanske hon skulle sova bättre, när hon inte kände av "maten" hela tiden menade hon på.
 
Sagt och gjort, imorse fick hon ligga i sin säng medan jag lagade frukost, och efter några uppvridningar med smurfarna så var hon less, och sömning. Jag la åt henne kudden, och på 15 minuter hade hon kommit till ro i sängen och... (lyssna på den här...) somnat! Alldeles själv somnade hon i sin egna säng, utan vaggning, sång eller tröst! Det är alltså första gången! Jag är så stolt över dig min prinsessa!
 
...sedan att jag springer in en gång i kvarten för att kolla till henne.. det är normalt ;)
 
Världens bästa kudde i famnen! Jag anar att den kommer att bli väldigt viktig att ha med sig framöver!
 
 

3 månader

 
Ester fick sitt 3-månadersvaccin idag, på sin "3månadersdag" :p
och aj aj vad ont det gjorde på Lillskruttan, och i mitt hjärta! 
Vi tog en långpromenad efteråt och tuffkngen fick passa på att sova lite!
Det har gått bra och trots lite trötta tunga ögon så har hon varit så duktig! 
 
En milstolpe gumman... Och fler kommer det! Mamma älskar dig
 
Klart man är glad som en lärka när man sovit och fått mat!

Sötaste "nallarna"

 
Nallemus
 
Dagen innan Ester föddes fick hon en "NalleMus" av Angelica, det är alltså en mus utklädd till en nalle. Detta är Esters favoritnalle, och min också ;)  
Så idag tog jag mig för och surfade runt lite för att kolla om det fanns fler i samma sort. Till min lycka hittade jag dessa 6, alla i olika utklädnad. 
Vi sa att Ester inte önskade sig några nallar i doppresent, men man kanske kan ångra sig ;)
 
Ettan är en elefant, tvåan är en gepard va?, trean och femman är en kanin, fyran är en anka och sexan är en åsna. De är toksöta allihopa, från Bukowski design =)
 
 
 
 
Mina grabbar
 
Igår var det strålande sol ute och Jocke tyckte att det var dags att ta ut Morgan för första gången iår. Han har ju varit så hyperaktiv i månader nu och behöver avreagera sig lite. 
Och tadaa, efter några minuter på balkongen så blev han vår blyga lilla fegis igen och ville inte riktigt gå ut på balkongen om ingen var med honom ;) 
Ps. vi har honom alltid i koppel på balkongen, dels för att vi bor på 6:e våningen, och dels för att hans balans och omdöme inte är det bästa med tanke på tassen.
 
Men han njöt en bra stund med Jocke på balkongen... tuffingen  ;)
 
 
 
 
Ta tag i köket
 
Om mindre än två veckor är det dags för Esters dop och vi kommer ha en hel del folk hemma, något jag ser jättemycket fram emot! =) Allt är förberett och klart, det är bara mat/bakning som inte finns hemma än, inte helt oväntat :P
Men... köket ser fortfarande ut som ett rivningsobjekt från 60-talet och det stör mig lite! Med lite färg skulle jag kunna få till det lite snyggare men vi har ett stort problem här hemma... tid! Så nu sitter jag i valet och kvalet, ska jag ta mig ut och köpa färg och försöka hinna så gott jag kan, eller ska jag jobba på att vila? ;P
Jag ger det dagen ut så får vi se.
 
Jag skrubbade bort färgen från golvet idag. När vi flyttade in tänkte vi ta tag i köket direkt men stötte på för många hinder så vi sköt på det. Vi ska ta bort panelen, därför är inte hela panelen målad... Otroligt snyggt? 
 
Ester fick vara med och titta medan jag skrapade golven
 
 
 
Spruta
Imorgon ska Ester ta sin första spruta och jag är nervös...
Kommer hon att gråta, skrika, eller inte reagera överhuvudtaget? Hon kan bli lite låg och nere, och eventuellt lite trött och febrig efteråt, och mamma som man är tycker man redan synd om henne... 
Det kommer att gå bra, eller hur?

Shopping-lördag

 
 
Jag och Ester sorterade ju som sagt ur garderoben igår (förrgår?) och insåg att alla nya kläder hon fått måste tvättas!
Sagt och gjort, allt tömdes ut och tvättades, vilket också gjorde att jag upptäckte att fröken saknar strumpor som passaR (brås på mamma) och bodys! De flesta överdelar har vi fått kassera due to läckage ;)
 
så... Det klart tjejen ska ha nya! 6st nya blev det till och med, och 4par strumpor... Tadaa
 
 3st tvåpack för 200kr.. Det är tur att bebiskläder inte är dyrare :D

Vår för en stund

 
Jag önskar att det vore sant, att våren är här! Men vi har fått njuta sålänge det har varat! I helgen ska det bli sämre väder så vi kör femte dagen i rad nu, långpromenader och sol!
Vi har nämligen kommit fram till att sova i vagn är det bästa sättet för Ester att komma till ro, så nu kan jag uppsalas innerstad utan och innan! 
 
 
 
Panik
 
För två veckor sedan beställde jag en klänning till dopet, men den har fortfarande inte kommit? Jag beställde en storlek på chansning eftersom jag fortfarande varierar i storlek från vecka till vecka, men nu kommer jag inte hinna byta OM det skulle vara så att den är för stor/liten! Så nu börjar jag bli lite panikslagen!
 
Nästa vecka är sista veckan då vi kan förbereda för dopet, vi åker ju bort en vecka och kommer hem på torsdag, med två dagar till godo Innan stora dagen D! Jag vet inte om man kan frysa in muffins, eller blir de geggiga? 
Jag måste dessutom komma ihåg att köpa en elvisp (vår tidigare gick ju sönder) till frostingen, något som jag skjutit upp senaste... 1.5 åren? 
 
 
Mat-o-sov-klocka
 
Nu har jag lite tur, tjejen somnade precis bredvid mig i soffan så vi slipper börja vår promenad före klockan tio! Jag funderar på nya mål med promenaderna och försöker undvika bussturer, mamman måste också röra på sig!
 
tröttis
 
 
 Medan hon sover törs jag inte röra mig från soffan, av erfarenhet vet jag att det brukar störa hennes sömn när jag inte finns inom en radie av 5m ;) det är mammas tjej det! 
 
så... Jag sitter med en kopp kaffe, några småkakor och tittar på "morgon-TV"  och lyxfällan. Jag känner mig nästan lite... Arbetslös? :p
 
 
 

På promenad

 
Medan jag jobbade på sista finslipningarna av min tenta så gick Jocke och Ester ut på promenad. Jag förstår inte grejen med trötta bebisar som vägrar sova? Det är bara vagnen eller timtal i bilen som passar... Eller med mamma bredvid, givetvis!
 
De var ute bra länge, men så när jag tittade ut genom fönstret så såg jag Jocke komma gåendes där nere... Sötnosarna!
 

Närhet

 
 
Efter en jättemysig helg men familjen så knackade måndagen tillslut på dörren och det är tillbaka till rutinerna. Här hemma har det blivit väldigt viktigt med rutiner och det gäller att få schemat att passa den lilla fröken, som måste ha sina sovstunder. 
Vi har inte varit hos BVC på två veckor nu men idag är det dags! Det känns som att vi fått en jättebebis, bara senaste veckan, och nu har vi gått upp ytterligare en storlek, "permanent"! Det ska bli spännande att se om hon äntligen gått om Morgan ;)
 
Jag lyxade till det med en cappuchino medan Ester spanade in tapeten i sovrummet! Morgongosemys är det bästa som finns!

Helg igen

 
Mitt älskade hjärta kom hem med middagen, hade köpt med sig cappuchino, en flaska vin, och en topp från acne!
Efter att ha haft en lååång fredag med fröken så var det mer än vad jag önskat, han skämmer bort mig! 
 
 
 
 
Shopping baking
 
inatt sov Jocke med Ester för att öva inför fjällenresan, då jag måste vara i Göteborg två dagar. Det gick jättebra, de sov bra och jag vaknade bara en gång av rutin vid halv fem, och var tvungen att pumpa :)
Men nu vet vi att de klarar det :) 
 
Sedan for vi en sväng för att handla lite nya bodys och strumpor till Ester som växer så det knakar! Men... Så hittade jag den här också som hon måste ha till våren/sommaren! :)
 
Sååå söööt!
 
Jag hittade en kavaj också, lite "sladdrig" i tyget, perfekt om man som jag, är bredaxlad.
 
Marinblå kavaj och ljus mossgrön topp från acne
 
 
 
 
Ester i spegeln
Hemma hos Rikard och Sandra stannade vi framför spegeln och Ester skrattade och beundrade oss en bra stund 
 
 
 
 

Husmorstips

 
Putsa silver
 
Jag satsade på att hinna putsa silverskedarna idag, det kändes som en lagom utmaning.
Jag ogillar kemikalier och joks, speciellt kring Ester så jag ville testa ett husmorsknep.
 
kokade vatten, klädde en bunke med ugnsfolie, la ner skedarna, hällde på bakpulver och hällde över kokande vatten. 
Jaha tänkte jag, och nu då?
30min senare såg de ut såhär:
 
 
 
Väldigt bra blev det!
de äldsta skedarna är fortfarande lite mörk men det är okej, de är ju 26 år gamla! :)

En helg i Sundsvall

 
 
Helgen som var har varit så efterlängtad!
Vi har inte varit i sundsvall sedan i september och det blev alltså Esters första besök i lillstaden. Det blev en lite lätt stressig helg med många besök att göra, men det var det värt! 
 
I lördags var vi på födelsedagskalas hos Karin, och klädde upp Ester lite extra för tillfället =) Det är lite knepigt med klänningar när de är så små, men hon blev så söt den lilla tjejen! 
 
 
 
 
Nya leksaker
Därmot så är den här tjejen inte alltid lika nöjd och glad som på bilden ovanför, utan vill gärna bli buren tills hon somnar, och vaknar igen ;) Så på lördagkväll åkte vi och köpte en "nödlösning" som verkade bli succé! Nu ser tvrummet ut som en äventyrsbana här hemma då vi har två babysitters och ett babygym här inne =)
 
 
 
 
Middag hos Vänner
 
På kvällen var vi bjudna till Elin och Sebastian på middag i deras nya hus=)
Det var jättemysigt att komma bort till någon som också ha barn som har överseende med amning och lite oljud ;) 
Det bjöds på kräftpaj och spenatsallad, och jag måste erkänna att jag kände mig nästan lite bortskämd, jag vet inte hur ofta man kan räkna med att få äta middag tillsammans i lugn och ro :P Men när vi är hemma är det inte ovanligt att den ena får passa lilla damen medan den andra äter, och jag tror att många känner igen sig där =)
 
Hon låter inte mycket lilla damen, men hon tycker helt enkelt inte om att vara ensam, eller när det är stilla, det ska liksom hända någonting hela tiden.. jag vet inte vem hon fått det ifrån? ;P haha
 
 
Ester fick en hel hög med fina kläder av Elin och Sebastian! När hon nu börjar få t-shirts och toppar istället för bodys inser man hur stor hon redan har blivit, och hur man snart kommer att titta tillbaka och inse att hon inte är en liten bebis längre, en skrämmande tanke! Tack iallafall för alla fina kläder!
 
 
 
 
 
 
Saker från förr
Mamma hade gjort iordning ett album med bilder från mig när jag var yngre, och gjort iordning en låda från mormor med bl.a silverskedarna vi fick varje år när vi fyllde år, upp till 12 årsåldern. Jag hade glömt att vi fått dem, från arvidsjaur där mormor är uppvuxen. De är väldigt fina faktiskt och jag ska bara putsa upp dem så kan man ha dem på t.ex födelsedagsfika =) Tårtspaden ska vi ha när... ja eller det var ingenting, mer om det sedan =)
 
 
Man visste alltid att man skulle få en lappsked när man fyllde år när man var liten, men det var alltid lika roligt att ha en egen samlarserie! När jag fyllde 11 fick jag min sista och hade då ett dussin =) Men de har aldrig blivit använda, och behöver snyggas till lite =)
 
 
Sedan var jag var tvungen att visa Elin detta, mamma hade sparat den här bilden från skolbalen i nian! Hahaha
Det är alltså 11 år sedan! Vad händer med tiden? 

16 år gammal i silverglitterklänning och tuperat hår, faaantastiskt. 
 
 
 Tillbaka till idag....
 
Nya dofter!
Fördelar och nackdelar med att köpa allt i "salon size" är att man inte behöver köpa så ofta, nackdelen är att man hinner ledsna på doften. Nu har jag haft två stycken handtvålar i rad och har blivit måttligt less. Och vad hittar jag i en låda (som med allt annat som jag lagt undan på något "bra ställe") om inte en ny handtvål och några små badtvålar=) Molton Brown står nu i badrummet, tackar tackar!
 
 
 
 
Gravid
Nej nej sakta i backarna, det är inte jag, men vi fick besök av Tove i sundsvall. Fru Norrfelt väntar nu sin tredje lilla tuss med sin man och magen var så fin så! Hon hade med sig en present till Ester också, en jättesöt ballerina tröja från Guess, toka! 
Jag tänkte skriva något mer men nu blev inte det heller av, jag får vänta med det också, en månad ungefär får vi vänta=)
 
 
 

RSS 2.0