Morgonläsning

Morgonen är ofta den tiden på dagen då man hinner göra mest! Och med mest menar jag sminka mig och fixa kaffe!

Just idag känns det lite lyxigt då jag dessutom hunnit packa väskan till sundsvall, slå in paket till födelsedagsbarnet som vi ska hälsa på imorgon OCH... bläddra lite i STIL (NK-magasinet)
Varför? Jo jag kom på att man faktiskt kan flytta babybjörn in till köket och sitta här och jobba/läsa/äta medan man har foten på gungan!

Det blir en lugn förmiddag med försök att hålla henne vaken (paus för skratt) eftersom vi ska åka bil sedan och föredrar att ha henne sovandes i bilen! =)

Nu ska vi kramas, byta om från pyjamas och sedan sätta oss med bebis-lunchen!

 
 
 
 
Fixat!
 
Äntligen! Håret är färgat, ingen ofräsch utväxt! 
Det är lite svårare att finna tid för sådant nu men jag underhåller mest håret tills dess att jag
lyckas boka en tid för att fixa det ordentligt. Problemet är nog att jag inte vet vad jag vill göra
eller till vem det är man ska gå?
 
 

Jag saknar sundsvall!

 
 
Startklar
 
Imorgon åker vi äntligen! Vi har inte varit i sundsvall sedan i september, och det känns verkligen! Jag har alltid varit duktig med att åka hem titt som tätt sedan jag flyttade till stockholm/uppsala, men eftersom vi har haft lite annat att tänka på sedan i december så har det inte blivit av tyvärr. 
 
Men nu är det dags alltså! Det är en snabbvisit över helgen, men förhoppningsvis så kommer det att bli oftare efter det här, jag och Ester kanske åker upp själv om inte annat. Såfort vi har börjat komma mer överens om hur nattsovningen ska se ut så kommer jag att känna mig mer bekväm med att sova borta!
 
We're coming home
 
 
 
 
Snöblask & lakan...
 
Jag tittar ut och det snöar! För bara några timmar sedan tittade jag ut och tänkte att "vi väntar med att gå ut eftersom dom sopar gatorna utanför"...
Förstå skillnaden? Att sopa gatorna har sedan jag var liten betytt att våren är på intågande, att man får ta ut cykeln och att det inte knastrar i däcken när man rullar fram på vägen.
Men icke... poopers!
 
 
Tanken var att promenera ner till ICA luthagen och hämta ett paket innehållandes nya sängkläder bl.a. Jag inser att jag hämtar minst två paket i veckan som jag beställt från internet. Till mitt försvar så är det svårt att ta med barnvagnen på hemtex, IKEA & andra affärer, mest för att jag måste få hem allting också!
Vi behöver nya sänkläder, vi har bara ett set sedan vi köpte dubbeltäcke och jag är tokless på att inte kunna byta till något annat (...Jo vi tvättar det :P)
 
 
 
All in pink
I förrgår hämtade jag ett paket från "partytajm" med dekorationer till dopet, och två dagar innan det ett annat paket..
Men nu är det nog, jag väntar bara 3 paket till sedan är det nog! ;P
 
 
Allt i rosa
 
 

Stora fast för små

 
 
Charmig tungviktare! 
Ibland måste jag ta en titt i garderoben för att försäkra mig om att vi hinner använda allt som vi fått till Ester innan hon växer ur allt.
 
Idag hittade jag dessa söta strumpbyxor, från KappAhl. Jag skrattade när hon fick på sig dem eftersom de var alldeles för stora i fötterna, som små påsar, och rätt så långa upp på magen, men däremot så var de aaaningens snäva över hennes växande kula! Vår lilla michelin-prinsessa!
 
Hon borde ju egentligen kunna ha dem ett tag till, om hon skjuter i höjden! Däremot så är det snyggare med strumpbyxor till en klänning ;) Söt är hon i alla fall, och skötbordet är fortfarande det roligaste stället att vara på! 
 
 

Frukost på säng

 
Efter nattens skift blev det frukost på säng med en glad liten skrotbebis bredvid mig!
 
 

Tack Akademikliniken

 
 
Detta damp precis ner i brevinkastet! 
Exakt vad jag behöver, en "fix-me-up"!
 
 
 
 

Bortskämd?

 
Mysstund
Ja du man skulle ju kunna tro att den här högen med mys-kuddar och filtar skulle vara inbjudande att sussa en stund i, men icke...
Efter många om och men så gav mamma upp och la henne i baby-björn.. och titta...
 
 
 
 
...detta duger mer än väl :P Nu ligger en liten tjej och vaggas och sover gott 
 

tråk-onsdag!


Efter en natt med magknip och en dam som vridit sig mer än ett par strumpbyxor på dansgolvet så är vi båda lite trötta!
Så vi skippar nog en tidig färd till sundsvall och vilar upp oss hemma idag! =)

..Vi får se, jag har inte bestämt mig än ;P


Trött mamma...
 

långväga brev

Jag är rörd!
 
Vi har fått bred från vårat fadderbarn i Vietnam! Det gjorde hela min dag!
 
 
 
 

Till dopet..

 Esters rum
 
När vi väntade barn och gjorde om barnrummet så inredde vi allt i beige och grått, eftersom vi inte visste vem det var som skulle komma med storken. Nu.. när vi har vår lilla tjej så har vi känt att det kanske är dags att börja inreda färgkoordinerat, prinsessrum here we go ;) 
Nej men skämt och sido, det vore mysigt med lite färg i hennes rum, och ja, det blir rosa! =)
 
Jag har hittat några mattor och några gardiner som jag blivit lite sugen på, men jag har blivit ombedd att "bromsa lite" när det gäller inhandlingarna eftersom lilla fröken ska döpas om några veckor =)  Så jag tänkte att jag lägger upp lite bilder och "önskemål" här så kan man gå in och kika bäst man vill ;) Det finns en jättebra sida som heter "allt i rosa" Där det finns söta sängkläder, skallror, filtar etc etc för små prinsessor! Ett tips för alla mammor till babygirls =)
 
 
 
Dopet...
 
Ester ska ha en jättefin klänning på sig på dopet som gammelmormor har gjort! Men efter ceremonin, vid fikat så ska man väl byta kläder, visst är det så? Det är svårt att hitta klänningar i så små storlekar men nu börjar de flesta butiker få in lite fler vårkläder. Jag hittade den här på KappAhl, vad tros?
 
 
 
 
Till fjälls
 
Fjälldress som jag hittade på HMs hemsida. Ester ska ju till fjällen med farmor och farfar när farfar fyller år, och den här dressen kanske är lagom att ha på sig när det är "vår-vinter-väder" ? ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 Nya Matta.
Denna matta hittade jag på IKEAs hemsida. Det fanns en massa fina mattor som jag hittade på andra hemsidor men samtliga var slut :S
 
 
 
 
 
Prinsessgardiner
 
Jag gillar dessa, lite söta, skira gardiner som inte ger för mycket intryck ( Det kommer alla leksaker att göra ändå ;)) Från Jotex.se
 
 
 
Och nya nappar
 
Ester gillar inte några av de nappar vi köpt till henne innan, så nu hittade jag en sida som hade en rund form, "gamla nappar" sådana som vi hade när vi var små, så får vi se om dessa godkänns av finsmakaren ;) De var dessutom lite söta eftersom de kom med eget namn på! =) Söta va?
 
 

Allt för magen

Måndag
 
En ny vecka tittar fram, visst går det lite för fort? 
Efter en jättemysig söndakväll, så följde en väldigt lång natt för familjen Grubbström-Berlin.
I alla fall för de två fröknarna Grubbström, då mamman fick sota för de goda ostarna som konsumerats kvällen innan.
Tur i oturen var att resultatet inte visade sig förrän fram emot morgonkvisten då bebis, sängkläder och pyjamas fick helsaneras... Svettigt värre (ber om ursäkt för känsliga läsare:P)
Note to self: ost är bra, men i små mängder, både för midjemått OCH bebismagar!
 
Haha... Mogge ska alltid vara med han, det är tur att man är populär här hemma!
 
 
 
Gymmet och jag, den skrattande spegeln....
 
 
I gravidt-shirt, Huge sweatpants och lånade skor...
Så var det dags igen! Jag och det där pyttelilla gymmet gick head to head! :P Och det går framåt, dubbelt så lång tid på cross trainern och lite biceps/triceps gav blodad tand. NU är det magen som ska få sitt, "Beach2014" gäller inte mig, jag är mamma... men jeansen ska f**n på! :P
 
Armarna... det finns inte jättemycket muskler kvar här efter ett års uppehåll, men det ska vi snart råda bot på! 
 

OS-final

 
Soffhäng
 
Vilken söndag! Efter flera dagars snöblask och regn så är det en alldeles lagom söndagseftermiddag! Lilla tjejen sover skönt, vilket jag inte förstår... Hon sover aldrig när det bara är hon och jag :p Om vi inte går i vagnen såklart. Jag är övertygad om att hon vill att jag ska motionera mera :p
 
sussade i mammas famn efter frukosten
 
 
 
 
...nu blir det Hockey (jo då jag kollar också)
 

Fredagsmys

 
Hemma själva
Ibland sätter hon sig på tvären min lilla älskade skatt, och idag var en sådan dag! 
Kanske berodde det på att gårdagskvällen var lite jobbig och vi hade en ledsen tjej vid sänggående. 
Men vi har kämpat oss igenom dagen i alla fall och nu ligger den lilla tjejen och halvslumrar medan jag försöker andas :P 
 
Jag tror att hon känt på sig att pappa skulle vara ute ikväll :P Det är jobbigt att  bara hänga med morsan :P
 
 
 
 

Bakar och förbereder

 
 Hemmabagare
Nu nu är det inte långt till Esters dop, och bitarna börjar falla på plats! Det är svårt att hinna med när en liten dam gärna vill sitta innanför skinnet på en hela dagarna ;) Men med små steg tar man sig också fram!
 
igår var Sandra och Rikard här och fikade och kollade på Hockey. Jag och Sandra spenderade iof mest tid i köket och gjorde småblommor till Doptårtan! 
Vi hann inte med ally så idag på morgonen har jag multitaskat och vaggat bebis med foten (tack baby Björn) och rullat marsipanroser sittandes på en stol bredvid lilla fröken :p
 
 

Dopklänning


...Till mamman alltså?
Jag har börjat fundera på vad jag ska ha på mig när Ester döps om drygt en månad..
Jag har hittat en rosa klänning på nätet och undrar nu om jag vågar chansa? Storlekar och jag är inte överens helt än och det ser alltid annorlunda ut på bild än i spegeln ;)

Vad tros?
 
rosa är kanske inte min färg men det känns som ett bra alternativ och lite sött till dop? =)
 
 
2 månadersdagen
 
Idag "fyller" Ester två månader och det firade vi med att rulla runt alldeles själv (!) i sängen! Jag var inte riktigt säker så vi provade tre gånger och sista gången var jag helt säker på att jag inte gett henne någon hjälp genom att sitta på hennes sida eller något sådant :P BRA GUMMAN! 
Så efter besök hos BM idag så sa vi att vi inte behöver komma tillbaka förrän om en månad igen, då är det dags för 3månaders-sprutan! Usch, mamma ska vara med dig strumpan! 
 
 
Vi hänger lite, Ester, Mogge o Jag

Presenten

Nu har den fina lyktan som jag fick i fredags (alla hjärtans dag) fått ta plats på hyllan i hallen! 
 
 

Helgen som var

 
Underbar helg
 
 
Det blev en underbar lördag på Domtrappkällaren!
De hade en alla hjärtans dag meny hela helgen, där man fick välja mellan två eller tre-rätters. Jag har av erfarenhet fått lära mig att det är lite väl svårjobbat med en trerätters så jag hoppade över förrätten (hummer, inget fan av det) 
 
Så det fick bli oxe... med tryffelpotatispuré.. och ja, det var så gott som det låter, kanske det godaste köttet jag ätit någonsin! Det hela förbättrades med vinet som jag skuldfritt kunde avnjuta till middagen, helt ljuvligt! Dessutom passade jag på att ta ett litet glas dessertvin till efterrätten, inte helt fel det heller ;)
Men... efter middagen blev vi tvungna att stanna till hemma och ge lillfisan mat, innan vi skulle på inflyttningsfest hos Rikard och Sandra!
 
 
 
 
 
 
 
Saknar Familjen
 
 
Det är helt underbart varje gång farmor och farfar eller mormor varit här och spenderat lite tid med Ester och oss. Jag önskar att vi kunde umgås oftare eller hade kortare avstånd emellan varandra! Men man får passa på att njuta av stunderna när de infinner sig. Ester satt väldigt mycket i farmors knä, och även farfar ville givetvis passa på att bära på den lilla prinsessan när de var här! Det är alltid tråkigt när de måste åka, men vi är rätt så duktiga på att besöka varandra! =)
 
farmor tyckte att Ester skulle bekanta sig lite mer med Morgan
 

Nytt för date-night

Ikväll ska jag på date!
Jag och min beloved sambo ska få gå ut och äta middag ikväll, och vi har barnvakt (!) Ester har farmor och farfar som tar hand om henne medan vi går ut på en alla hjärtans dag middag och sedan gå på fest=)

whoop whoop
 
Vad jag ska ha på mig är fortfarande oklart men jag har köpt strumpbyxor dagen till ära så klänning blir det! 
 
Jag hittade en kofta igår däremot, söt men med lite attityd, lite kort men den kommer nog gå till sig ;p
 
 
 
 
Matrix Biolage
Testat mitt nya schampo, och än sålänge så är jag inte jätteimponerad, men det krävs nog några gånger för att se resultat! Jag har ju trots allt lite förkärlek för Matrix ...
 
 
 

Hjärtanes

 
 
Fredag den 14:e
 
Alla hjärtans dag! En pigg liten dam beslutade att väcka oss vid åtta efter tre timmars mojsande, snuttande och gnussande:)
 
Efter lite mys i sängen med kort och gåvor (jag fick en superfin lykta) så klev vi upp och åt frukost med farmor och farfar som kom igår <3
 
Familjen samlas framför OS-tv:n och jag grymt taggat... (?) ;) 
 
Ester fick en jättesöt rosa skallra och en "sunset blvd" body i present, så dagen till ära är fröken färgkoordinerad! :) 
 
Så sockersöt så!
 
 
även jag passade på att köra tema, med smycken som jag fick i julklapp av Madelene och Jimmy :) örhängen och halsband
 
 
 
 
Nytt ansikte
 
Äntligen har jag bytt ut min gamla foundation till en ljusare! Den här gången blev det vitalumiere compact créme från Chanel (nr B20) 
Jag blev jättenöjd och det går snabbt att lägga på, vilket oftast behövs nuförtiden ;)
 
 

Det bästa med att ha en blogg


Är att kunna gå tillbaka och titta på tidigare månader, eller år! Medan den lilla tjejen tar sina små vilopauser på tio minuter hit och dit, så passar jag på att kolla hur senaste två åren varit. Det är mycket man har glömt, och det finns mycket sparat som får mig på "feelgood"-humör.

Jag tror att en bit av mig försvunnit.. eller snarare utvecklats åt ett helt nytt håll. Jag gillar ordet nytt, det gör att alla förändringar i livet känns okej, trots att när man ställer sig i spegeln och jämför med det man såg för några år sedan, är den direkta motsatsen.
 
Nu ska jag tillbaka
Jag inser nu också att jag måste ta tag i min "mammakropp". Jag trodde inte att skillnaden var så stor, förrän jag såg hur bra form jag var i innan! Shape up and put away the excuses!

Jag menar.. jag gillade dessa ben:

 Så det är dags att ta tillbaka dem. Förresten, leopardleggingsen är mammas skräpbyxor som jag lånade när jag var där och hälsade på ;)
 
 
Andra minnen
Jag gillar också att hitta sådana bilder som den nedan, en spontanbild tagen en vårdag i uppsala, för två år sedan. 
Spontan kärlek som fastnat på bild och som visar hur mycket jag älskar dig hjärtat! 
För två år sedan hade vi nyss flyttat ihop, uppsala var min nya stad och vi hade så mycket framför oss som vi inte visste om! underbart!
 
 
 
 
 
 
Tillbaka till träningen...Träningstips?
Så.. det är alltså nu det är dags att börja, jag har nog varit lite lat senaste veckorna! Jag ska försöka få in träning/kondition någonstans i mitten av bebis-jobbet, skolan och kärleken. Ingenting ska behöva lida för att man ska träna, så det viktiga är att ha rätt syn på träningen! Vi fortsätter med de dagliga promenaderna jag och fröken, men sedan måste det nog in lite vikter för att kunna rädda den här kroppen!
 
Mål:                                                                         Nu:
      
 
 
 
 

Helgen som var

 
Firades med pompa och ståt och... Och...
grytbitar och mos ;)
till efterrätt blev det bubbel, brie och kex!
 
 
varför jag talar om detta? För att det kändes sååå lyxigt att ha tid för ett långkok och (!) bubblet! Den fina flaskan Pol Roger Hocke fick i somras, den slank ner med lite brie, och jag njöt ut i fingerspetsarna! Tack mitt hjärta! 
 
 
 
 
Det växer
Igår och även gick jag igenom garderoben på sådant som lilla damen håller på att växa ur, det går fort nu! Att inse att hon inte är nyfödd längre känns konstigt, samma gör att packa ner gamla kläder! Till och med strumpor (hon brås på sin mor:p)
 
för små ... 

Progress

 
 
It fits! ... kind of...
 
I tidigare inlägg skrev jag om min "motivationsklänning" som jag hängde upp i badrummet när jag var gravid. 
Denna klänning hade jag köpt till jul 2013, och jag ansåg att det var ett bra mål att uppnå.
 
Nu, 7 veckor efter att lilla fröken kommit till världen så tyckte jag att det var dags att prova, med risk för att dagen inte alls skulle fortsätta lika bra ;P
MEN... som ni ser, så går den på! Däremot så insåg jag att sålänge jag ammar kommer jag inte att kunna dra upp dragkedjan sista biten, men det känns helt okej ;P
"Hur sitter den då?", kan man fråga sig...
"Ingen kommentar", är svaret. Målet var som sagt att komma i klänningen men för att den ska sitta lika snyggt som innan så får jag nog jobba lite mer på trapporna och hårdträna magen...
 
Men.. Den är på! Jag är snart tillbaka på banan! 
 
som sagt, dragkedjan går inte ända upp, men där får jag ha tålamod =)
 
 
 
 
Ps... vad ska man ha på sig på alla hjärtans dag? Vi ska ut och äta och ha en "barnfri" kväll för första gången! =) Jag är lite nervös för hur många sms jag kommer att skicka till farmor & farfar under tiden!
Men... Vad ska man ha, vad är trenden? Jag har varit borta på den fronten senaste året och bara letat mig in till det där lilla lilla hörnet längst ner längst in på H&M i uppsala, eftersom det bara varit där det gått att hitta mammakläder :P
 

Övar

 
Ester min älskade prinsessa vet inte att det hon älskar att göra mest, sova bredvid mamma, gör att vi båda sover väldigt lite och inte så bra...
 
så att idag stannade vi inne, och har lagt stora delar av hennes vakna tid i hennes säng, för att öva trygghet! Efter 300 varv i babymobilen börjar jag leta nallar att roa med..
detta är min favorit, musen som klätt ut sig till nalle.. Haha
 
 
 
 
Jag jag har också hittat på det bästa stället att förvara nattlampan:
 
 

Stressmomentet

 
YES! Äntligen har jag gjort min första inlämning till skolan, helt utan böcker (vet inte varför de dröjer) 
Jag känner mig som en myra i en väldigt stor skog... jag har ingen aning om var jag är när jag gör detta. Men jag hoppas att någon timme varje kväll kan göra susen och att jag kommer ikapp de andra snart! två veckor har gått, åtta kvar! =) 
 
 
 
Jocke har blivit pappa...
 
Idag var vi på familjerätten och skrev på papper med tre vittnen (!!) som ska intyga att Jocke är den han är, och att han tar på sig faderskapet för Ester... 
Jag vet inte, givetvis är det viktigt att det blir gjort men finns det inget smidigare sätt? Eller snabbare sätt framförallt? Varför inte direkt efter förlossningen t.ex? Dagarna efter i alla fall. Jag menar är man gifta så ifrågasätts inte vem som är pappan till barnet, då antar man att det är så ;P 
 
I alla fall.. nu är det gjort, grattis Jocke, du har blivit pappa på riktigt ;P
 
 
 
Bortskämd
 
Gustav är här och hälsar på Ester för första gången, och i vanlig ordning får hon en liten present av alla besökare (tänk om det vore så för oss alla ;)  ) 
Och idag blev det denna söta klänning! =)
 
 

sugarpaste

jag har spenderat mina lediga minuter idag (tack mormor) till att leta efter sugarpaste i olika färger, och formar för att stansa ut blommor, stjärnor etc..
Jag har nämligen fått för mig att jag ska lära mig bakkonsten.. små muffins med diverse färgglada toppings, och kanske.. kanske ge mig på att lära mig göra en prinsesstårta

Det är Sandra som har fått mitt intresse av växa, på gund av hennes brinnande intresse ;) och... för att jag fick en bak-bok av Jocke i julklapp, jag ser det som ett tecken på att jag borde baka oftare ;)

Vad tror vi om denna? att börja med menar jag :P
 
Doptårta? =)
 

Mamma på middag

 
I tordags ringde mamma och berättade att hon skulle komma ner över helgen! jag hade faktiskt slutat hoppats när tågbiljetterna kändes allt annat än prisvärda :S
 
men... Nu är hon här! 
 
Igår blev det middag, lite ostar och ett glas vin, en perfekt avslutning på veckan i mysigt sällskap! :)
nu nu är det hela helgen kvar
 
 
 

RSS 2.0