Fel storlek :S

 
Vi var och handlade inför helgen när jag sprang förbi bodies som man knäpper, inte trär över huvudet (jag gillar inte att tråcklas med huvud och armar) 
Så jag kastade mig över detta set, neutralt och lite "tufft" som det heter på svenssonspråk :P
 
Kommer hem.. och så ser jag att jag tagit fel storlek! Bajs! Lilla damen har ju faktiskt börjar arbeta sig in i de lite större storlekarna (56 ifall att någon vill veta *hostPresenterHost* ) 
 
Men med lite tur kommer hon i dessa ett par gånger innan de måste kasseras.
 
 
 
Nu passar vi dessutom på att fräscha upp i lillans säng, mormor kommer ju, och då måste vi ju visa hur fint det blivit med sängkläderna vi fått! =) Ester sover ännu inte under täcket utan vill promt ha sin gosefilt att sova i, men täcket duger gott och väl att ligga ovanpå! 
Tack mormor
 

På gymmet

 
Babygymmet alltså ;) 
 
Esters rum har snabbt fyllts med allt från små och stora nallar till avancerade gungstolar med fjärrkontroll ;) (tack farfar) Idag var det babygymmet som var bästisen, speciellt den rosa/röda fjärilen i smurfvärlden, den kan hon titta på i evigheter :P
 
 
 
Simultanförmåga...
 
Höger fot gungar Ester till sömns, då det är helt (!!) omöjligt att få henne att somna annars, samma gäller att sluta gunga när hon somnat... high maintenance
 
...höger hand kliar Mogge bakom örat när han kommer och ska ha en del av kakan...
 
...vänster hand sitter och skriver på datorn
 
....och samtidigt pratas det i telefonen...
 
...Man lär sig mycket när man är mamma, man kan mer än vad man tror ;P

 

Mitt kontor...

 
Såhär ser dagarna ut, mer eller mindre...
det gäller att samla allt på ett ställe för att man kan bli sittande ett tag :p
 
 
 

Dagarna med Ester - att hinna och ha tid

 
 
Tiden springer iväg! Dagarna med Ester går så otroligt snabbt, utan att man egentligen ens hinner göra någonting...
Nej, förresten jag ångrar mig, vi gör ju egentligen allt, ur hennes perspektiv där mat, sömn, trygghet och blöjbyten är det enda som är viktigt..
 
 
Nu vaknade hon... damnit, 20min fick jag, återkommer snart ;)
 
 

"Semestervecka"

Det har blivit lite, eller snarare ingen skrivning den här veckan.
Det beror på att vi inte är hemma, utan befinner oss hon Esters farmor och farfar i lysekil.

Jag började skolan i måndags, i göteborg, och därför passade vi på att stanna här nere på västkusten så att vi fick spendera lite extra tid med familjen =)

Skolan ja... det var mycket huvudbry efter första dagarna, men såfort vi kommer hem och man kan sitta i lugn och ro, så ska jag komma igång och försöka förkovra mig i ämnet!
Mer om det...

Önskelistan

 
 
När vi förberedde för bebis-nedsläpp så köpte vi allt i beige, vitt och grått... Färger som nu känns minst sagt tråkiga! Nu känner jag att lite färg skulle behövas där inne! 
 
Jag ligger vaken inatt och ser efter Ester, och spenderar "mattimmarna" med att fönstershoppa (heter det så när man gör det på nätet?) efter färgklickar! Jag blev lite förälskad i båda dessa set:
 
från sovtex
 
 
Och ... Hemtex?
Den här är nog min favorit! 

Dagen som flög iväg

 
idag hade vi tid hos bvc klockan ett för vägning och mätning, och det kräver planering!
 
planering... Är däremot inte jättelätt när man inte är den som bestämmer mattiderna. Vi hann med en promenad ner, och vädret var perfekt barnvagns-väder! Ester sov lite för bra, och fick därför en chock när hon skulle väckas för vägningen.. Det blev kallt och vi var inte hemma, stackarn skrek som en stucken gris! 
 
Men... På med kläderna, lite mat och sedan tvärsomnade fröken när hon hamnade i vagnen! Phew 
 
Nallen var med som moraliskt stöd ;) 
 
 
 
 
Ikväll ska vi få se hur Rikard och Sandras lägenhet har blivit :) förutom fika ska vi också lämna ifrån oss Mogge eftersom vi åker till västkusten imorgon :)
Vi får se hur en tur på 6h går med den lilla 

Färga håret!

 
Nu ska jag få passa på och fixa utväxten! Det har inte varit nummer ett på prioriteringslistan, snarare önskelistan! ;)
 
 
Jocke tar ett gympass med lilla damen för att vara ifrån den skarpa doften av färgen
Jag blir lite nervös av hans handlag, de flyger fram med stereon på högsta och det lyfts och det flängs, jag försöker att inte stressa upp mig... hönsmamma är jag nu kallad!
 
Men..
 
Jag tittar bort, för nu är det jag och badrummet
 
 
...jag får äntligen känna mig fräsch i huvudet igen! heavens
 
 
bollen är i rullning... notera det fantastiska röda ljuset ;P Får vem som helst att se härjad ut
 

Utmanaren!

 
Utmanaren, det är jag!
 
... Och jag utmanar Ester, när vi åter igen tar en sväng till stan, idag med buss på "invägen". Oerfaren som man är, så står vi och väntar på att mitt-dörrarna ska öppnas, jag missar helt "barnvagnar kliver på fram"-skylten. Det är nya regler blir jag informerad om när jag äntligen kommer in i bussen. Jag svarade med stolthet i rösten "Ja, vi är nya på det här... det är mycket med det här du vet...men nu vet jag.."
Övriga resenärer uppskattade inte mitt dröjsmål.. Pfft säger jag!
 
i alla fall...
 
Vi vågar också svänga förbi jobbet för att säga hej, OCH... Vi stannar och handlar ett par byxor och en tröja åt mamman! Success!
Vi hinner till och med promenera hem och stanna vid affären för lite lunchinhandlng!
 
Vi är grymma gumman, vi vågar och vi gör det med bravur! 
Små steg i taget, och det börjar formas rutin och säkerhet i vardagen, jag är fortfarande lite lätt panikslagen när jag traskar runt med henne på stan, men, det går! 
 
 
Ser ut som en träningstop på bilden konstigt nog ... Det ser bättre ut "irl" så att säga 
Jeansen skulle vara "low waist, skinny" ... men jag vet inte riktigt vad som menas med low waist när de knäpps i höjd med naveln? Eller frågan jag kanske ska ställa mig är, var slutar "high waist" ? 
Det blir ett byte såfort chans ges, de var dessutom lite väl tight, så nu har jag en morot! =)

Nya frukosten...

 
 
Fulldukat bord...
 
Men det mesta är, förutom kaffekoppen, bebisstol med tillhörande innehåll, napp, D-droppar, och diverse andra "hjälpmedel" för att hålla lilla damen lugn, de flesta av dem prasslar eller piper :P
Vi försöker ha en lugn frukost här, men det är svårt när den ena sitter och skriker på sin hela tiden ;) Så Jag ger nog upp nu, värmer på kaffet och hoppas på att aftonbladet har några intressanta nyheter ;)
 
 
 
Lite musik på morgonen brukar ge lite försprång!
 
 
 
Vi har en vinnare...
För 2min senare ser det ut såhär i mitt knä ....
 
 
bebisstolen är tom...
gissa vem som vann? 
 
 
 
På tal om boss och vinnare.... Fyra veckor sedan är det idag hon kom med storken vår älskade fröken! Fyra veckor som mamma... nog trodde man att man skulle ha bättre koll än såhär ;)

Shopping

 
 
 
Promenadrekord
 
Små små steg i taget! Idag tog vi oss utanför boxen och promenerade hela vägen ner till stan... Och hem!
 
Vi stannade och snabbkollade i lite affärer och tillslut så hittade jag efter mycket stress och svett, en jättesnygg tröja på Desigual! Jag har tur som har en sådan underbar sambo... Jag fick en slant för att handla nya kläder eftersom jag känt mig som en sophög! Du kan allt...
du är helt enkelt bäst!!
 
Lagom vardag men ändå toksnygg och allt annat än tråkig.
minus - Desigual är spanskt (rätta mig om jag har fel) och man behöver oftast gå upp en eller två storlekar när man handlar där... en fantastisk känsla när man nyss kläckt... gå UPP i storlek ;) stark i sinnet...
 
 
Cool baby
 
 
 
Ester fick också lite nya kläder från riotlab
Bodyn är i newborn size men den rosa bodyn får hon vänta med. Jättesnygga bägge två i vilket fall! Tack Pappa, You rock ;)

Till farmor och mormor

 
Och farfar och morfar Janne såklart
 
 
 Lilltjejen i nybyxorna

Bra dag, dålig dag...

 
 
Lilla Damens mönster
och jag tror att det delvis är mammans (alltså jag när jag väljer att prata om mig själv i tredje person) fel. Jag har väldigt svårt att lyssna på barnskrik och det har därför blivit väldigt väldigt mycket snåsnuttande för den här fröken som gärna inte är ensam mer än nödvändigt :P
 
Idag, nu på morgonen har det hänt någonting! 
Jag har klivit upp, hon ratade maten och var mätt så vi tog en "tidig" morgon. Jag har hunnit plocka ner alla julsaker från köket som stod kvar, ätit frukost OCH hunnit få ihop en kvälsdos till ikväll... och hon sitter rbedvid som en ängel och bara tittar på småfigurerna vi satt upp över hennes stol. Just nu älskar jag Ester lite mer än vad jag tror, nu är hon som sötast! 
 
 
 
 
Förevigandet
 
Förutom att jag nu och föralltid kommer att ha en liten tjej närmast mitt hjärta, och dela henne med han som stal mitt! ... så valde vi att göra varsin tatuering för Esters skull, såhär blev min:
 
 
 
 
 
 
 
Nu.. blir det jag och julstjärnorna som ska fajtas och sedan en väldigt kort promenad, trots minus, så har jag gett mig fan på att vi ska ut varje dag! ... We'll see,,, 
 

Söndagssnö

 
 
Upp och hoppa, klockan är... 6.20!
 
Bossen vaknade tidigt, men gav oss ändå 4h strecksovning mellan måltiderna :)
Efter morgonmåltiden däremot var lilla damen svårsomnad, och jag får nog ta på mig det egter gårdagens nachotallrik (hoppade över ost och starka såser).
 
lite bestämd fröken den här rackaren vi avlat ;)
 
 
Garderoben... Hånet
 
Trots tio tappade kilon så är det en bit kvar till målet, jag har därför hamnat i ett mellanläge, kläderna jag hade när Ester var min hyresgäst är alldeles för stora, och den gamla garderoben hånskrattar mig i ansiktet innan jag ens plockat upp ett plagg.
 
till frågan; när ska man hinna? Och vad ska man köpa som är värt att "växa ur" på en månad eller två? En säck? One-size-fits-all? :p
Jag får helt enkelt erkänna för migsjälv att leggings är ett användbart plagg :p
 
Så... Snygga leggings? Som inte ser ut som långkallingar? 
 
 
Promenadterapi
 
Nej det här går inte insåg vi efter fem timmar med en otålig tjej vid bröstet, så det blev en rask söndagspromenad! Som på beställning så somnar fröken alltid när mössan kommer på, och trots kyla och blåst så sov hon som en stock! :)... Tack och lov! Jag såg lite fram emot en fika på stabby prästgård, men det var stängt? 
 
Jaja... Nu plockar vi ner sista julen, vi ses om 11 månader igen! 
 
 
 Småhänderna är så söta i vantar!
 
 
 
 
Det är inte ofta mössan åker på men idag behövdes den :)
 
ps... Gravidjacka! Ser ut som en bulle med ben, men varm är den ;) 

Färgad för livet...

 
Just det...
Nästa vecka tatuerar jag mig! Exalterad och nervös... Jag är fylld av beslutsångest & lägger all min tillit på studio13tattoo
 
 

Jag blir ensam!

 
 
Imorgon blir jag lämnad!... Jag och Ester får klara oss själva eftersom Jocke börjar jobba. Vi har fått tre veckor tillsammans, och jag ska uppriktigt säga att tiden känts... Alldeles för kort!
 
...men vi kanske kan landa i lite rutiner? Senaste veckan (14 dagarna) har vi (läs Ester) lyckats vrida på dygnet med sovrutiner som fröken härskat över, och för att palla med, livnärt oss på socker och mer socker!
 
Nu... är det slut på detta! 
 
Och jag, är rädd....
kan jag vara mamma, om pappa inte är med?
 
 
 

Hemma är bäst?


Ja... Jag vågar knappt gå utanför dörren med henne ändå! Igår tok Ester och jag premiärturen alldeles ensamma... Och det gick bra :) phew

Nu är vi tillbaka i soffan, med fröken som bara vill sova om hon får åka bil eller somna i famnen:p
 
Vit mysdress på den lilla
 
 
 
Igår kastade vi ut julen här hemma... Förutom gardiner och stjärnor som får sitta till 20-dag knut :) Det är en lättnad att slippa höra ljudet av en katt som anfaller granen, och får med sig 200 barr och ett par kulor varje gång:p ... Måste jag säga att granen blivit anorektiker, både tunn och tråkig i färgen ;p
 
 

RSS 2.0