Sista fredagen

Sista Fredagen börjar imorgon
 
Efter ett år på realgymnasiet är det då alltså dags för en lång tids ledighet!
Året kanske inte blev som jag hade tänkt mig... eller nej vänta lite, året blev förmodligen precis som det var tänkt eftersom jag är så dålig på att planera! 

Tanken, och viljan var att flytta till uppsala, ta mig an nya utmaningar och se nya saker.
Och den som kommer och säger att detta inte är en ny utmaning den ljuger ;) Nu är det 13 dagar kvar till "nedsläpp" och jag har kanske, kanske så smått börja inse att jag ska vara hemma ett tag!
 
Veckan som gått har i vanlig ordning gått i 200-blås och innan jag vet ordet av, så står jag inför min sista lektion med treorna imorgon. Det har varit en grymt rolig höst, men många utmaningar för oss alla, och imorgon ska vi få "skörda frukterna" av det.
 
Nedanför är layouten till "stylistkalendern" som eleverna under hösten jobbat på. Nu är den färdig och ska bara iväg på tryckeri! Jag är såå stolta över tjejerna, och jag visste att det skulle gå hur bra som helst!
 
 
Det krävdes lite redigering och pyssel för att få ljuset rätt, men nu.. Nu är vi hemma! 
 
 
 
 
 
 Vecka 39
 
 
Jag är färdigbakad! Färdig, done and ready to go! ... Så känner i alla fall jag, huruvida den lilla prylen där inne håller med mig eller inte det vet jag inte. Jag hade nog räknat med att du skulle vilja se vad som komma skall, och vara lika otålig som din mor och far. Nu... är jag inte lika övertygad längre! Det rör sig och det levs om, det är trångt och väldigt mysigt där inne, verkar det som ;)
 
Nu har Marianne, och Ragaa gått sina dagar förbi, och nästa på tur att "gissa rätt" är Sofia, hon hade lagt sin röst på den 29:e, så vi får se om det är fredagen den 29:e som är Dagen du föds;)
Efter det är det jag som är näst i gissningsleken, 2:a... Jag tror på 2:a och jag tycker att du gör bäst i att göra som mamma, det kommer du att märka att det lönar sig längre fram i livet! ;)
 
Nej nu ska jag sova, jag låg vaken hela natten i soffan inatt och tycker att vi kan behöva en natts sömn!
 
Toodles 
 

första bilderna

börjar bli klar...
Det ska finslipas lite innan det skickas till framkallning
 
Vad lite färg kan göra?
 
 
 
 

Otålig söndag

 
Söndag eftermiddag
 
Ännu en helg har börjat gå mot sitt slut, alldeles för kort, alldeles för snabbt!
Helgen har gått i otålighetens tecken, nedräkningen har pågått i några dagar nu och inte blir den mindre! Att sysselsätta sig har blivi viktigare och viktigare, vilket iof leder till att vi får mycket gjort ;)
 
I fredags var vi och hämtade skänken, den i samma serie som mat- & matsalsbordet! Ännu en möbel alltså! Varje gång vi investerat i något nytt känns det som att vi snart är färdiga, men det leder snarare till att vi alltid kommer på något mer, eller annat som behövs.
... Så, nästa inköp blir ett vitrinskåp till hallen... Pust 
 
men fint blev det! 
 
 
Baby baby You little spender
 
Samma sak gäller givetvis bebis! Alla de där småsakerna man inte trodde att man behöver gör sig påminda lite nu och då! Efter att ha hämtat barnvagnen från vinden och monterat den insåg vi att vi behövde en skötväska... Och en termometer... Och en sådan där supermodern luktfri sopkorg för blöjor!
...så, babyproffsen fick sig ett besök igår! Sista pengen, well spent! 
 
 
 
 
 
Nedräkning ja!
 
Appen... Appen som alla tjockisar har, gravidappen son talar om hur barnet mår, hur stort det är, hur du ligger till, hur partnern borde känna, vilken checklista ni ska följa OCH... Antalet dagar ni har kvar!
 
.. Den appen gör inte väntan lättare ska jag säga! det jag stirrar på just nu, är dagarna kvar! Kanske var det därför vi valde att flytta in spjälsängen till sovrummet idag! 
Kom nu då!!
/otålig mamma och pappa
 
 
 

Sneak peak

 
vi fick bilder tagna av fotograf Katriina Mäkinen i veckan. Vi har varit dåliga på att ta magbilder, bara några veckobilder på mobilen, så när vi hade chansen tog vi den..
 
vi tog några vanliga bilder och några på lite mer med "tema"
 
här en sneak-peak
 
 
 

Vi ses snart

 
Om ca... 26 veckor? ;)
herregud vad kroppen förändrats
 
Snart ses vi igen, mina tår!
 
 

Slö och seg!

 
okej, vecka 38 närmar sigmed stormsteg och inte ens jag kan förneka tröttheten! Idag blev det en sovmorgon (12h sömn) som jag trodde skulle råda bot på min förslappade hjärna!
 
... Jag trodde fel! 
 
Jag och Morgan bråkade lite innan han till slut vann, det var dags för mig att gå ut en stund!
Men det blev inget Ica, ingen inhandling av knäck-ingredienser ... Jag behövde något starkare idag
 
 
Jag, mig och inget annat
... Det blev shopping! Det enda kvar på listan har varit "amningskläder", bh och tröjor! Fantastiskt urval... Verkligen...
så, efter att ha brottats i omklädningsrummet med mage och kupor, så förtjänade jag faktiskt en tröja också! 
Jag hade lovat, inga fler mammakläder med så lite tid kvar, men joo.. Jag behövde den tröjan, nu när jag inte dricker kaffe för att hålla mig alert så behöver jag ju någonting! Ha!
 
 

Pysselmåndag

 
Ledig!
 
ja, jag tog ledig två dagar när mina kollegor är i Norrköping några dagar. Jag tordes inte boka in någon övernattning när vi skulle till och bestämma oss för några veckor sedan. Som det är nu törs jag inte göra några långa resor alls!
 
Det blev en tidig morgon, det där besöket på provtagningen som jag skjutit på en vecka var perfekt att ta sig an Idag! :) 
förhoppningsvis är det sista provet jag tar innan det är dags, det känns okej och Jonas har inte ringt upp så det känns positivt:) jisses... äntligen snart där!
 
 
Pysselmåndag
Snaps, ischoklad och Baileystryfflar blev det denna morgon, efter en frisk morgonpromenad så hade jag för mycket energi helt enkelt ;)
för varje liten grej jag får ur vägen känner jag mig mer och mer laddad för jul!
Imorgon blir det knäck och shopping till julgranen!
 
 
Om tre veckor är den lagom kryddad! 
 
 
Stan igen...
oooch efter en gravid-nap på två timmar (... Ja, jag är tjock och trött nu!) så blev det julklappsshopping på stan! Ytterligare fyra paket inslagna och garderoben är snart fylld och färdig! 
Jag måste påminna om att jag aldrig varit ute i så god tid någonsin, allt är för bebis... Och för vår första "julhållning"
 
 

Shop shop shop

 
Sovmorgon!
 
Trodde jag ja! Rutiner kan man inte rucka på hur lätt som helst när man har en katt som Mogge Grubbström (som Jocke ofta titulerar honom när han pratar mycket och inte kan sitta still...) 
06.22 var det liv eller död i rösten på Mogge som då inte ätit sin frukost än och var helt förstörd! 
Man får dessutom inte lägga sig igen när man väl klivit upp, soffan går bra men INTE sängen! 
 
Nog om detta, för innan klockan tolv hade vi hunnit med tvättstuga, däckbyte, fönsterputsning och gardinbyte... Och var påväg hem från IKEA. 
Nu är vi redo för vinter & jul!
 
Upplys mig
Ikeabesöket var dagens egentliga göromål! Med vintern kommer mörkret och från vår tidigare lägenhet hade vi inte mycket belysning att skryta med! Taklampa till vardagsrummet som vi letat i ca 2månader, hittades otippat på ikea, och i farten och glädjen av vårat fynd plockade vi på oss en golvlampa till tv-rummet också :)
 
Julgardiner och lite belysning; check!
 
 
Nu ser vi äntligen vad vi äter! :)
 
 

Dan före veckans vecka som är the final countdown

 
... eller ja, vad man än väljer så kan vi konstatera att du är jag otålig!
 Och orolig, i kroppen alltså!
 
 
 
 
Om hormoner, och oro!
Jag vet inte vad som händer med mig just nu!
Mellan den här helt okej känslan av att bära runt på en vattenmelon och falla offer för kommentarer som "tjenare tjockis" "det där ser tungt ut" "Oj vad stor du är..:" osv osv osv, så har någonting hänt!
Jag har fram tills nu upplevt något helt annat än vad man hört om det här med att vara på tjocken, det ska vara jobbigt, det är tungt och man vill inget annat än att föda mot slutet. 

...slutet ja! Är det nu det? För nuuu... nuuu har jag börjat komma till det där stadiet då jag verkligen känner att det borde vara dags! Det finns ingen rädsla, det är inte tungt och jag känner mig... lika gravid som från dag ett ungefär. MEN... jag är otålig! Dina sparkar ska du veta du där inne, är inte bara fantastiska, söta och puttesnuttiga!
Det är nämligen så att har man sedan innan lite svårt att koncentrera sig och inte flyta iväg i drömmarnas värld, så underlättar du inte direkt! Och jag märker att även du är otålig så jag tycker att vi gör en deal du och jag, om du kommer ut nu, så lovar jag att världen här utanför kommer att vara så mycket bättre!
 
 
Den stora övertalningen!
Jämför nu skrutten min:
 
Utanför - Mig, Pappa, en storebror som baara vill kela (;)) flera varma täcken, god mat och mycket mycket utrymme! Du har ett eget gym att komma ut till, med massor av kompisar i! (Tack farmor Pia och farfar Conny)
Innanför - Du andas, äter och kissar samma sak.. Blä! Du kan knappt röra dig för din etta har börjat bli för liten, du ser ingenting och du har ingen att jollra med!
 
Så... du ser, let's get going!
 
 
 
 
Can you spot the crazy head above the big watermelon-belly?...
 
 
 
 

christmas makeup


Storheter inom makeup
Som alltid när nya säsonger närmar sig, så kommer också de stora märkena med nya färger och kollektioner. Hetast är Vinter/julkollektionen som kommer in i begränsade upplagor och bara säljs på vissa butiker.
Två av mina favoriter är Chanel (chockad? ;)) och Dior
 
Playing it safe, Chanel vänder mot mer och mer klassiskt. Frågan är, om det nästan inte gränsar till tråkigt? Vågade mörka lila/glittriga toner och auberginefärg på läpparna kanske var väldigt 20-tal förra året, men det var mycket vassare än årets look. Still... give it to me ;)
 
Vem vill inte ha den femskuggspaletten? ;)
 
 
 
Jag gillar Diors modeller, de lyckas alltid med snygga bilder... men den här grejen med att alltid har rosa, mjau, det passar inte mig riktigt. Däremot har jag ingenting emot vintageflaskorna med nagellack ;)
Bilden ÄR väldigt Dior, färgskalan, shady-grey tonen som gör bilden lite sval, och den klassiska hollywood-glamfrisyren. Allt är där.
Man måste bara ställa sig frågan, "Am I a Dior-girl"? 
 
 
 

Fakta

 
"Ät ordentligt! Under förlossningen gör du av med ungefär 500kcal/h"
 
Jisses vilken morot! det motsvarar ungefär cykling i normaltempo, menne... Jag misstänker att mitt pass på BB blir lite längre än en cykeltur till jobbet ;) 
 
gravidkilon, bye bye now! 

Jag älskar dig

 
Du är världens finaste! 
Efter en uppochnerdag kommer älsklingen hem med blommor och "kärlekschoklad"!!
 
this is one of the thousands of reasons why I love You!
 
 

Ännu en måndag...

Måndag ja...

Sådärja, nu var man här igen.
Min plats på kontoret är den enda som fyllt då resterande två saknas i sjukdom... magsjuka dessutom.
Det är lite halvensamt, ögonen kämpar för att se någorlunda vakna ut och jag längtar efter en kopp kaffe!

Nej... Det gör jag inte alls! Det sitter i huvudet, så är det med allt, fråga Jocke! Kan man så vill man och nu ska jag försöka hålla mig till kaffe på helgen, och kafferep med R&S ;) Snart kommer den lilla skrutten och med det kommer min halsbränna att försvinna, så det är bara att hålla ut!

11:e december, en månad kvar... trettio dagar! I helgen blir det gardinbyten, jag hoppas nämligen på att kunna skynda på processen lite ;)

Nej, nu är klockan åtta! Nu kör vi!
 

Mycket smink!

 
Walk in a a straight line(r)

Vi fortsätter, ännu en dag av eyeliner, sotning och "men åååh":s ;)
Jag älskar sådana dagar! Kreativitet och inspiration är temat för dagen och jag hoppas att vi kan hålla ut en hel fredag! =)

Om två veckor smäller det, då är det fotograferingsdags!

Bra jobbat tjejer, keep up the good work!

 

Min sambo

 
Han har det bra han!
 
" Har du inget för läpparna?... Något som inte smakar illa eller luktar?"
 
Vad gör man? Jag fick dra fram det tunga artilleriet, och hoppas att det fungerar ;)
 
 

Kvällsfix/pampering

 
 
Nya klor!
Nu, efter att vi kommit en bra bit in i november, så kände jag att det var dags för en renovering av klorna! bort med den gröna glittermanikyren och dödskallar, och in med beige bas och bling bling!
 
samlingen växer, det är synd att jag är så tråkig bara... ;p
 
 
 

Halloweenbild

 
En bild som Rebecka skickade från helgens festligheter :D
 
 

Vi kämpar på

 
.. Och välkomnar skrutten in i vecka 36
 
 
Alla kommentarer jag hör nu är:
"Herregud vilken mage"
"Vad den har sjunkit"
"Du har inte långt kvar du..."
 
Och.. jag har faktiskt ärligt talat ingen aning om hur jag ligger till! Det känns helt klart inte som att det är något "mitten av december"-barn, men om man tänker efter, hur kan man veta det?
 
Jocke har gjort en lista med gissningar på datum och kön, och den sträcker sig från 23:e november (Oops) till 1:a Januari, så att det är ett brett spann på gissningar. MEN... alla tidiga gissningar kommer från folk runtomkring oss. Spännande
 
 
Babyväskan...
Eller "BB-väskan" kanske det heter, är packad och (nästan) klar! Nu finns det inga "vi borde" eller "vi måste fixa..." 
Vi tog en sista sväng och handlade någon form av myskläder, min första joggingdress är inhandlad, endast 26 år gammal var jag när det hände! Tanken var; ingenting kommer att vara rent speciellt länge, och det ska vara bekvämt och kastbart om någon olycka skulle ske med den lille.
Lösningen blev då alltså? ... Lager157! 
 
 
 
 
 
 
Perfekt, kasta om det blir förstört, utan dåligt samvete, annars har man en bra "slit-o-släng" outfit när den lille rackaren skriker 24/7 ;P
Förrutom varsit set (för jo, det klart att båda ska ha;)) Så blev det blöjor, strumpor, underkläder, tandborste, tandkräm, 5paket bindor (jag har nog hört var det är den ska komma ut minsann...) och några t-shirts!
Fääärdig. 
Jag ser fram emot snacksen och musiken... för att hålla mig positiv!
 
 
 
Nog om detta... om 48 dagar är det julafton!
 
 
Julafton ja ...
Den där dagen på året som jag gillar mest! 
Den där dagen, just det här året, som jag aldrig trodde jag var vuxen nog för..
Den där dagen.. kommer att firas hos oss i år! 
 
Så.. det blev i veckan en till jul-shoppar-sväng med Sandra.. och en till med Jocke i helgen! Så nu har jag snart slagit in alla julklappar, köpt ungefär 30st nya julkulor för i år och Jocke har köpt sin andra julgran! ... 
Det kan bli bra det här, uppföljning kommer!

RSS 2.0